Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
24 octombrie 2016
231
Tânăr Voluntar
Ziua Voluntariatului la Hâncești marcată prin îmbrățișări, chec cu mere și cuvinte de motivare

Au îmbrățișat pe stradă oamenii din oraș și le-au oferit mesaje motivaționale. Prin această activitate, copii și tineri din Hâncești au promovat diversitatea și au marcat Săptămâna Națională a Voluntariatului 2016, „Hai în gaşca voluntarilor!”.

Organizatorii activității au mai avut scopul de a informa cetățenii cu privire la drepturile persoanelor cu nevoi speciale. Astfel, grupul de tineri a desfășurat activitatea „Îmbrățișarea ta contează”.  

Ziua dedicată voluntariatului a continuat la Centrul Pasărea Albastră, din Hâncești. Evenimentul „Dăruiește clipa! Dăruiește suflet! Dăruiește zâmbet!” a fost organizat pentru copiii cu nevoi speciale.

Prin dans, muzică și jocuri cei mai mici spectatori au fost făcuți să zâmbească. Clovnul Chupi a fost surpriza zilei. El, împreună cu alți tineri, au gătit o prăjitură cu mere pentru toți copiii prezenți la eveniment.

Activitățile de la Hâncești au fost desfășurate în urma unei colaborări dintre AO. Always Together și grupul de autoreprezentanți Hîncești, alături de specialiști de la Centrul Pasarea Albastra, în parteneriat cu  liceeni de la  LT „Mihai Eminescu”, cu susținerea Programului de Granturi 2016 al Ministerului Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.

 

 Autor: Iuliana Tabacari, orașul Hâncești. 

Tânăr Voluntar
Tânăr Voluntar
Comentarii
Ne-am obişnuit să marcăm în calendar, an de an, ziua de 31 mai - simbol al ultimului clinchet de clopoţel care răsună în toate instituţiile de învăţămînt  din ţară. Elevii clasei a XII-a sunt eroii principali ai acestui eveniment, pentru că anume lor le revine...
Animalele de companie sunt cele care îndepărtează singurătatea, reduc stresul, încurajează socializarea, ne oferă afecțiune si iubire necondiționată.  Cei care au un animal de companie știu cum arată programul lui de îngrijire. Ceilalți privesc cu drag și se...
Mâncare, cărți, rechizite, haine, produse de igienă - sunt doar câteva dintre lucrurile de care are nevoie un student. Costurile urcă la mii de lei, iar dacă mai punem și ieșirile cu prietenii, un salariu mediu pe economie ar fi tocmai potrivit pentru o viață de student fără grija...
Pentru ca elevii să aibă șanse mai mari de a obține performanțe la studii profesorii de la  liceul „Evrika” din Râbnița asigură gratuit, după ore, şedinţe de meditații la disciplinele: Matematică, Biologie, Fizică, Chimie, Română, Informatică. Tinerii din...
Un peisaj mioritic a fost ilustrat pe un perete din holul liceului cu predare în limba română „Mihai Eminescu” din satul Corjova, Dubăsari. Elevii pasionați de pictură și culori au lucrat două săptămâni în realizarea acestui graffiti.
În cadrul training-ului de educație mediatică desfășurat de Centrul Media, tinerii de la liceul „Evrika” din Râbnița au ajuns la concluzia că o platformă web a liceului le va oferi mult mai multe posibilități de afirmare, decât formatul tipărit în care este.
Facebook
OK.RU

SUS