Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
07 aprilie 2017
184
Vocea Tinerilor
Ziua Internațională a Romilor marcată prin teatru social

Cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor, Centrul Național al Romilor din Moldova în parteneriat cu Amnesty International organizează un eveniment de teatru social în parcul Valea Morilor din Chișinău. 

Evenimentul va fi organizat duminică, 9 aprilie și va cuprinde mai multe scenete la tema „Discriminarea și segregarea în rândurile romilor” în care se vor accentua câteva situații discriminatorii din viața romilor. Actorii care vor ieși pe scena improvizată nu sunt etinci romi, ci elevi de la Liceul Teoretic "Emil Nicula" din Mereni, Anenii-Noi.

„Eu văd acest eveniment ca unul prin care se va auzi mesajul dus societății de mulți ani la rând de către comunitatea roma”, a spus Radita Sahin, reprezentant Centrul Național al Romilor. 

Evenimentul are drept scop promovarea egalității în Republica Moldova și combaterea discriminării.

Ziua Internațională a Romilor este marcată în fiecare an la data de 8 aprilie. 

Autor: Roman Cebotari

Vocea Tinerilor
Vocea Tinerilor
Comentarii
Centrul Media pentru Tineri lansează ediția a doua „Media Camp”, tabără pentru tinerii interesați de jurnalism. Echipa de formatori de la CMT au pregătit ateliere media interactive, instruiri în social media cu specialiști de la DW Akademie (Germania), seri tematice și...
Conserve, paste făinoase, cartofi prăjiți, sunt fruntașe în lista produselor alimentare consumate de către studenți. Din lipsă de timp sau pentru că au bani puțini, tinerii aleg să manânce produsele care le afectează sănătatea. Cum ar trebui să ne alimentăm corect aflăm de la...
De Dragobete - ziua îndrăgostiților la români, iubirea a plutit pe holul Facultăţii Jurnalism și Ştiinţe ale Comunicării din cadrul USM. Stundenții au sărbătorit ziua dragostei organizând evenimentul „De Dragobete, iubim studențește”. 
Un Grup de Reflecție format din 49 de copii din 21 de regiuni ale țării au elaborat un raport în care reflectă viziunea copiilor despre modul în care sunt respectate prevederile Convenției privind Drepturile Copilului în Republica Moldova.
Pentru prima dată în Republica Moldova, Academia  Națională de Șah a organizat  o competiție la care au participat copii și adulți cu nevoi speciale. Prin acest eveniment, organizatorii și-au propus  să promoveze șahul și să ofere șanse egale de participare  pentru...
13 zile de filmări, 25 de minute de mediu-metraj, peste 50 de oameni implicați, un an de pregătiri și multe emoții – despre filmul „Umbra” mi-a vorbit  Liviu Rotaru, tânăr regizor, actor, elev, om activ.
Facebook
OK.RU

SUS