Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
01 noiembrie 2016
251
Vocea Tinerilor
Ziarul „EvrikaPro” renunță la tipar și trece pe Online

În cadrul training-ului de educație mediatică desfășurat de Centrul Media, tinerii de la liceul „Evrika” din Râbnița au ajuns la concluzia că o platformă web a liceului le va oferi mult mai multe posibilități de afirmare, decât formatul tipărit în care este.

Scriu despre artă, colegi, evenimente care se organizează periodic în liceu și diverse rubrici culese de pe Internet. Tinerii din redacția „EvrikaPro” se adună lunar și aranjează în pagina ziarului fiecare cuvânt și imagine pentru a fi tipărit.

În cadrul workshop-ului tinerii au aflat că social media le-ar permite să utilize diverse aplicații, instumente și canale de promovare.

„Vrem să fie implicați cât mai mulți colegi, astfel vom fi mai activi și mai uniți”, spune Daniela, tânăra pasionată de reportaje.

Dorința de a accesa o pagină web a liceului vine și din partea profesorilor. Ei susțin că va fi o experiență pentru elevi mai cu seamă când tehnologiile au avansat atât de mult.

„Internetul nu are hotare, nu are timp și nici bariere. Tinerii vor putea pe Online să se informeze și să facă schimb de experiențe cu alți tineri, să promoveze liceul și dincolo de ușile acestuia”, afirmă Eugenia Haluș, directoarea liceului „Evrika” din Râbnița.

Echipa de tineri redacțională și câțiva profesori urmează să participe la un workshop de utilizare și promovare a platformei web.

Vocea Tinerilor
Vocea Tinerilor
Comentarii
Ne-am obişnuit să marcăm în calendar, an de an, ziua de 31 mai - simbol al ultimului clinchet de clopoţel care răsună în toate instituţiile de învăţămînt  din ţară. Elevii clasei a XII-a sunt eroii principali ai acestui eveniment, pentru că anume lor le revine...
Animalele de companie sunt cele care îndepărtează singurătatea, reduc stresul, încurajează socializarea, ne oferă afecțiune si iubire necondiționată.  Cei care au un animal de companie știu cum arată programul lui de îngrijire. Ceilalți privesc cu drag și se...
Mâncare, cărți, rechizite, haine, produse de igienă - sunt doar câteva dintre lucrurile de care are nevoie un student. Costurile urcă la mii de lei, iar dacă mai punem și ieșirile cu prietenii, un salariu mediu pe economie ar fi tocmai potrivit pentru o viață de student fără grija...
Pentru ca elevii să aibă șanse mai mari de a obține performanțe la studii profesorii de la  liceul „Evrika” din Râbnița asigură gratuit, după ore, şedinţe de meditații la disciplinele: Matematică, Biologie, Fizică, Chimie, Română, Informatică. Tinerii din...
Un peisaj mioritic a fost ilustrat pe un perete din holul liceului cu predare în limba română „Mihai Eminescu” din satul Corjova, Dubăsari. Elevii pasionați de pictură și culori au lucrat două săptămâni în realizarea acestui graffiti.
Au îmbrățișat pe stradă oamenii din oraș și le-au oferit mesaje motivaționale. Prin această activitate, copii și tineri din Hâncești au promovat diversitatea și au marcat Săptămâna Națională a Voluntariatului 2016, „Hai în gaşca voluntarilor!”.
Facebook
OK.RU

SUS