Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
08 decembrie 2016
307
Video// Terapia prin olărit - mai mult decât o ocupație pentru copiii cu autism

Brăduți, animăluțe, case, clopoței - toate sunt confecționate din argilă de către copiii cu autism care merg la centrul „SOS Autism” din Chișinău. Susținuți de către educatorii, copiii modelează argila, își dezvoltă motricitatea fină a mâinilor și învață să-și concentreze atenția asupra unei singure activități.

Cu toate beneficiile oferite de olărit, copiii nu au un atelier special. Părinții au improvizat cum s-au priceput mai bine, astfel că în loc de folie specială, ei utilizează doi metri de peliculă. Ea devine suprafață de lucru pentru copii, iar apoi „husă” în care se păstrează lutul. Atelierul de la „SOS Autism” nu are o roată a olarului, ci doar o masuță, la care pot lucra doar doi copii în același timp.

După ce lucrările celor mici sunt gata, ele nu sunt uscate într-un cuptor, (ceea ce ar asigura durabilitatea obiectelor) ci sunt scoase la fereastră, sau lângă un calorifer.

Pentru a le asigura copiilor un atelier echipat, cu o roată a olarului și un cuptor, părinții de la „SOS Autism” au inițiat o campanie de strângere de fonduri, la care pot participa cetățenii Republicii Moldova, dar și oamenii din străinătate - generosity (pentru a dona)

 

 AO „Centrul Media pentru Tineri” susține inițiativa organizației „SOS Autism”.

Prin implementarea proiectului „Abilitare prin Comunicare” (din anul 2014 până în prezent), cu susținerea IM Swedish Development Partner, echipa AO CMT este alături de copii și tineri cu nevoi speciale, încurajându-i să se autoreprezinte și să-și apere drepturile prin comunicare.

 

 

  

Comentarii
Este activ pe rețelele de socializare, face sport, studiază și încearcă să modifice infrastructura orașului în care trăiește. Nicu este student la Colegiul de Construcții din Hîncești, are un loc de muncă la organizația „Pasărea Albastră”, iar recent a intrat...
Este studentă în anul I la USM, facultatea Relații Internaționale Științe Politice și Administrative, președintă pentru Sectorul Botanica la Serviciu Pentru Pace, și voluntară activă. Felicia Baraghin - tânăra care motivează prin ambiţie, caracter şi perseverenţă.
În această vara Centrul Media pentru Tineri organizează cea de-a doua ediție Media Camp - tabara de vară în care tinerii învață ce este educația mediatică, care este influența rețelelor de socializare, ce impact pot avea imaginile foto și video. 
Cu ocazia aniversării a 20-ea de la constituire, Asociația Presei Independente (API) anunță un concurs național de texte (eseuri, poezii), imagini (fotografii, desene, caricaturi) și filme (filme video, animaţii) cu tema: „Importanța presei independente pentru dezvoltarea democratică a...
Cunoaștem bine că fața este cartea noastră de vizită și odata cu sosirea verii dorim să arătăm minunat. Totuși, anume vara fața noastră este supusă multor riscuri pentru că e perioada în care vrem să stăm la soare, să ne distrăm până târziu, să mâncăm tot ce am poftit...
La prima vedere ai putea spune că este o copilă inocentă și fină, însă în spatele ei se ascund numeroase obstacole, fizice și psihice, pe care le depășește. Doinița Țîmbalaru este studentă la Facultatea Securitate civilă și ordine publică (SCOP) la Academia “Ștefan cel...
Facebook
OK.RU

SUS