Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
08 decembrie 2016
240
Video// Terapia prin olărit - mai mult decât o ocupație pentru copiii cu autism

Brăduți, animăluțe, case, clopoței - toate sunt confecționate din argilă de către copiii cu autism care merg la centrul „SOS Autism” din Chișinău. Susținuți de către educatorii, copiii modelează argila, își dezvoltă motricitatea fină a mâinilor și învață să-și concentreze atenția asupra unei singure activități.

Cu toate beneficiile oferite de olărit, copiii nu au un atelier special. Părinții au improvizat cum s-au priceput mai bine, astfel că în loc de folie specială, ei utilizează doi metri de peliculă. Ea devine suprafață de lucru pentru copii, iar apoi „husă” în care se păstrează lutul. Atelierul de la „SOS Autism” nu are o roată a olarului, ci doar o masuță, la care pot lucra doar doi copii în același timp.

După ce lucrările celor mici sunt gata, ele nu sunt uscate într-un cuptor, (ceea ce ar asigura durabilitatea obiectelor) ci sunt scoase la fereastră, sau lângă un calorifer.

Pentru a le asigura copiilor un atelier echipat, cu o roată a olarului și un cuptor, părinții de la „SOS Autism” au inițiat o campanie de strângere de fonduri, la care pot participa cetățenii Republicii Moldova, dar și oamenii din străinătate - generosity (pentru a dona)

 

 AO „Centrul Media pentru Tineri” susține inițiativa organizației „SOS Autism”.

Prin implementarea proiectului „Abilitare prin Comunicare” (din anul 2014 până în prezent), cu susținerea IM Swedish Development Partner, echipa AO CMT este alături de copii și tineri cu nevoi speciale, încurajându-i să se autoreprezinte și să-și apere drepturile prin comunicare.

 

 

  

Comentarii
Tânăr pasionat de fotografie, Viorel Belinschii, este artistul care a învățat să „surprindă emoțiile” cu măiestrie. Învață regie, organizează ședințe foto, iar succesul l-a obținut prin muncă și prin plăcerea de a transmite ineditul focusat prin obiectiv.
Suntem interesați să angajăm o persoană care-și face studiile la universitate, dispusă să muncească inclusiv pe parcursul verii. Program part-time.
Concursul reprezintă o inițiativă a Asociației „Lumina cunoașterii” în parteneriat cu Asociația Generală a Învățătorilor din România, filiala R. Moldova (AGIRoMd). Participanţii la acest concurs sunt obligaţi să respecte termenii şi condiţiile prezentului regulament...
Spune că a muncit mult de când era mic. Azi are afaceri pe care le coordonează, un proiect de caritate și multe planuri prin care vrea să schimbe lucrurile din jurul lui. 
Un concurs de oratorie a fost organizat la liceul teoretic „Mihai Eminescu” din Dubăsari. După ce tinerii interesați de discursuri au fost instruiți de un trainer recomandat de Centrul Media pentru Tineri din Chișinău, aceștia au trecut de alte trei etape de formare, unde și-au...
Doina Losețchi este mama unei fetițe diagnosticate cu sindromul Rett, care își dorește să deschidă în Chișinău un centru de terapie cu animale. Ideea i-a venit după ce copilul ei, care nu permitea să fie îmbrățișat, l-a cuprins pe câinele Willy, patrupedul de la AO...
Facebook
OK.RU

SUS