Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
10 ianuarie 2017
549
Video// Terapia cu „prietenii blănoși” – o noutate pentru Republica Moldova

Doina Losețchi este mama unei fetițe diagnosticate cu sindromul Rett, care își dorește să deschidă în Chișinău un centru de terapie cu animale. Ideea i-a venit după ce copilul ei, care nu permitea să fie îmbrățișat, l-a cuprins pe câinele Willy, patrupedul de la AO „SOS Autism”.

Fobiile, crizele de epilepsie, autismul, presiunea arterială crescută, anxietatea sunt doar unele dintre afecțiunile ale căror efecte pot fi diminuate prin terapia cu animale. Pești, papagali, câini, pisici sau cai sunt crescuți în condiții speciale și sunt dresați de către specialiști pentru a putea ajuta oamenii, mai ales copiii.

În cazul familiei Losețchi, un câine a fost cel care a reușit s-o facă pe Alexandra să-și manifeste dragostea: „Cum l-a văzut pe Willy, Alexandra a început să-l apuce de coadă, să-l atingă, apoi l-a îmbrățișat, ceea ce acasă, cu familia, nu face. Din cauza sindromului, ei îi lipsesc abilitățile de a-și manifesta afecțiunea. Am zis că aceasta va fi soluția și că o va ajuta”, a menționat Doina Losețchi.

Aflați mai multe despre Willy și terapia cu animale din acest material:

Ceea ce este o noutate pentru Republica Moldova a devenit un lucru obișnuit în țări din Europa sau în Statele Unite ale Americii, termenul de „terapie cu animale” fiind introdus de psihiatrul american Boris Levinson, încă din anul 1964. În cazul copiilor cu nevoi speciale, terapia cu animale dezvoltă abilități de comunicare și de interacțiune.

Comentarii
Alexandra Țepordei este o tânără moldoveancă stabilită în Anglia. Pentru că s-a săturat să vadă același decor la mai multe petreceri, Alexandra a decis să-și organizeze singură unul dintre cele mai importante evenimente – nunta. Nu are studii domeniu,  dar atunci...
Festivalul Internațional de Dans din Bodrum (Turcia) se va desfășura pentru a 18-a oară în perioada 23-28 mai. În cadrul acestei ediții, la festival vor participa 27 de voluntari din 12 țări, inclusiv 2 voluntari din Republica Moldova.
Lemnari, bijutieri și olari și-au expus lucrările la Festivalul Tânărului Meșteșugar care s-a desfășurat pe strada pietonală din capitală. Tinerii s-au lăudat cu lucrările pe care le-au realizat manual și au propus obiecte spre vânzare.
AO Centrul Media pentru Tineri și Eastern Europe Studies Centre (EESC) organizează „Școala pentru presa responsabilă – investigațiile în mass-media”, training pentru specialiștii din domeniu (actuali și viitori jurnaliști) care sunt interesați de specificul jurnalismului...
AO Centrul Media pentru Tineri și Eastern Europe Studies Centre (EESC) organizează „Școala pentru presa responsabilă – investigațiile în mass-media”, training pentru specialiștii din domeniu (actuali și viitori jurnaliști) care sunt interesați de specificul jurnalismului...
La 26 aprilie, în mai multe țări din lume este marcat „Denim day”. În această zi oamenii sunt încurajați să poarte blugi ca și formă vizibilă de susținere a victimelor violuluiui și manifestare împotriva stereotipurilor care promovează cultura violului.
Facebook
OK.RU

SUS