Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
10 ianuarie 2017
581
Video// Terapia cu „prietenii blănoși” – o noutate pentru Republica Moldova

Doina Losețchi este mama unei fetițe diagnosticate cu sindromul Rett, care își dorește să deschidă în Chișinău un centru de terapie cu animale. Ideea i-a venit după ce copilul ei, care nu permitea să fie îmbrățișat, l-a cuprins pe câinele Willy, patrupedul de la AO „SOS Autism”.

Fobiile, crizele de epilepsie, autismul, presiunea arterială crescută, anxietatea sunt doar unele dintre afecțiunile ale căror efecte pot fi diminuate prin terapia cu animale. Pești, papagali, câini, pisici sau cai sunt crescuți în condiții speciale și sunt dresați de către specialiști pentru a putea ajuta oamenii, mai ales copiii.

În cazul familiei Losețchi, un câine a fost cel care a reușit s-o facă pe Alexandra să-și manifeste dragostea: „Cum l-a văzut pe Willy, Alexandra a început să-l apuce de coadă, să-l atingă, apoi l-a îmbrățișat, ceea ce acasă, cu familia, nu face. Din cauza sindromului, ei îi lipsesc abilitățile de a-și manifesta afecțiunea. Am zis că aceasta va fi soluția și că o va ajuta”, a menționat Doina Losețchi.

Aflați mai multe despre Willy și terapia cu animale din acest material:

Ceea ce este o noutate pentru Republica Moldova a devenit un lucru obișnuit în țări din Europa sau în Statele Unite ale Americii, termenul de „terapie cu animale” fiind introdus de psihiatrul american Boris Levinson, încă din anul 1964. În cazul copiilor cu nevoi speciale, terapia cu animale dezvoltă abilități de comunicare și de interacțiune.

Comentarii
Este activ pe rețelele de socializare, face sport, studiază și încearcă să modifice infrastructura orașului în care trăiește. Nicu este student la Colegiul de Construcții din Hîncești, are un loc de muncă la organizația „Pasărea Albastră”, iar recent a intrat...
Este studentă în anul I la USM, facultatea Relații Internaționale Științe Politice și Administrative, președintă pentru Sectorul Botanica la Serviciu Pentru Pace, și voluntară activă. Felicia Baraghin - tânăra care motivează prin ambiţie, caracter şi perseverenţă.
În această vara Centrul Media pentru Tineri organizează cea de-a doua ediție Media Camp - tabara de vară în care tinerii învață ce este educația mediatică, care este influența rețelelor de socializare, ce impact pot avea imaginile foto și video. 
Cu ocazia aniversării a 20-ea de la constituire, Asociația Presei Independente (API) anunță un concurs național de texte (eseuri, poezii), imagini (fotografii, desene, caricaturi) și filme (filme video, animaţii) cu tema: „Importanța presei independente pentru dezvoltarea democratică a...
Cunoaștem bine că fața este cartea noastră de vizită și odata cu sosirea verii dorim să arătăm minunat. Totuși, anume vara fața noastră este supusă multor riscuri pentru că e perioada în care vrem să stăm la soare, să ne distrăm până târziu, să mâncăm tot ce am poftit...
La prima vedere ai putea spune că este o copilă inocentă și fină, însă în spatele ei se ascund numeroase obstacole, fizice și psihice, pe care le depășește. Doinița Țîmbalaru este studentă la Facultatea Securitate civilă și ordine publică (SCOP) la Academia “Ștefan cel...
Facebook
OK.RU

SUS