Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
10 ianuarie 2017
474
Video// Terapia cu „prietenii blănoși” – o noutate pentru Republica Moldova

Doina Losețchi este mama unei fetițe diagnosticate cu sindromul Rett, care își dorește să deschidă în Chișinău un centru de terapie cu animale. Ideea i-a venit după ce copilul ei, care nu permitea să fie îmbrățișat, l-a cuprins pe câinele Willy, patrupedul de la AO „SOS Autism”.

Fobiile, crizele de epilepsie, autismul, presiunea arterială crescută, anxietatea sunt doar unele dintre afecțiunile ale căror efecte pot fi diminuate prin terapia cu animale. Pești, papagali, câini, pisici sau cai sunt crescuți în condiții speciale și sunt dresați de către specialiști pentru a putea ajuta oamenii, mai ales copiii.

În cazul familiei Losețchi, un câine a fost cel care a reușit s-o facă pe Alexandra să-și manifeste dragostea: „Cum l-a văzut pe Willy, Alexandra a început să-l apuce de coadă, să-l atingă, apoi l-a îmbrățișat, ceea ce acasă, cu familia, nu face. Din cauza sindromului, ei îi lipsesc abilitățile de a-și manifesta afecțiunea. Am zis că aceasta va fi soluția și că o va ajuta”, a menționat Doina Losețchi.

Aflați mai multe despre Willy și terapia cu animale din acest material:

Ceea ce este o noutate pentru Republica Moldova a devenit un lucru obișnuit în țări din Europa sau în Statele Unite ale Americii, termenul de „terapie cu animale” fiind introdus de psihiatrul american Boris Levinson, încă din anul 1964. În cazul copiilor cu nevoi speciale, terapia cu animale dezvoltă abilități de comunicare și de interacțiune.

Comentarii
Tânăr pasionat de fotografie, Viorel Belinschii, este artistul care a învățat să „surprindă emoțiile” cu măiestrie. Învață regie, organizează ședințe foto, iar succesul l-a obținut prin muncă și prin plăcerea de a transmite ineditul focusat prin obiectiv.
Suntem interesați să angajăm o persoană care-și face studiile la universitate, dispusă să muncească inclusiv pe parcursul verii. Program part-time.
Concursul reprezintă o inițiativă a Asociației „Lumina cunoașterii” în parteneriat cu Asociația Generală a Învățătorilor din România, filiala R. Moldova (AGIRoMd). Participanţii la acest concurs sunt obligaţi să respecte termenii şi condiţiile prezentului regulament...
Spune că a muncit mult de când era mic. Azi are afaceri pe care le coordonează, un proiect de caritate și multe planuri prin care vrea să schimbe lucrurile din jurul lui. 
Un concurs de oratorie a fost organizat la liceul teoretic „Mihai Eminescu” din Dubăsari. După ce tinerii interesați de discursuri au fost instruiți de un trainer recomandat de Centrul Media pentru Tineri din Chișinău, aceștia au trecut de alte trei etape de formare, unde și-au...
Acum câteva săptămâni se ferea să dea prea multe informații despre film și alimenta curiozitatea publicului cum știa mai bine. Mediumetrajul a fost lansat, iar Liviu Rotaru, tânărul regizor de 17 ani, revine cu impresii și cu „Umbra” în variantă on-line. 
Facebook
OK.RU

SUS