Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
07 decembrie 2016
1108
Video// Au fost premiați angajatorii RemarcAbili din Republica Moldova

La Chișinău a fost organizată „Gala RemarcAbilitatea 2016”, un eveniment la care au fost premiați angajatorii ce au oferit locuri de muncă persoanelor cu nevoi speciale, promovând astfel incluziunea socială și respectarea dreptului la muncă.

„Prin organizarea acestui eveniment ne-am dorit să atingem trei obiective – să identificăm companiile care ar angaja persoane cu nevoi speciale, să identificăm agenții economici care au angajat persoane cu dizabilități după ce le-au remarcat abilitățile, și mai vrem să încurajăm alte companii să susțină persoanele cu nevoi speciale în găsirea unui loc de muncă potrivit”, a specificat Vitalie Meșter, director Centrul de Asistență Juridică pentru Persoanele cu Dizabilități.

Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș, a apreciat colaborarea dintre organizațiile non-guvernamentale și agenții economici din țară, menționând că fiecare membru al societății are un rol important în promovarea dreptului la angajare a tuturor persoanelor: „Pentru MMPSF angajarea persoanelor cu nevoi speciale este o prioritate care se regăsește în politicile naționale, dar și în tratatele internaționale la care a aderat Republica Moldova. Avem mult de lucru ca acest drept să fie garantat pentru toți”.

Astfel, companiile selectate dintre cele nominalizate pentru concurs (în perioada octombrie-decembrie, 2016) au fost:  

•     Angajatorul remarcabil pentru întreprinderea măsurilor de acomodare rezonabilă a locului de muncă pentru persoanele cu dizabilități – Rikipal SRL.


•    Angajatorul remarcabil pentru angajarea persoanelor cu dizabilități prin angajarea asistată – Luca S și Redisson Blu Leogrand Hotel.

 

 

•    Angajatorul remarcabil pentru angajarea celor mai multe persoane cu dizabilități – Compania Orbico


• Angajatorul remarcabil pentru atitudine PRO-ACTIVĂ în angajarea persoanelor cu dizabilități - Metro Cash and Carry

„Gala RemarcAbilitatea 2016” a fost organizată de Asociația Obștească de Asistență Juridică pentru Persoanele cu Dizabilități, în parteneriat cu Întreprinderea Socială „Floare de Cireș”, Asociația „Motivație”, Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități și Asociația Obștească „Centrul Media pentru Tineri” cu susținerea financiară a Reprezentanței IM Swedish Development Partner și UNDP Moldova, sub egida Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

 

 

Comentarii
Centrul Media pentru Tineri organizează cea de-a treia ediție Talk Forum Autoreprezentare – discursuri motivaționale ale tinerilor cu nevoi speciale. Dacă ai între 15 și 35 de ani, vrei să te exprimi, îți place să-i inspiri pe alții și ai lucruri de rostit, te așteptăm la Talk...
La Călărași s-a desfășurat evenimentul bazat pe discuții „Rolul părinților în angajarea tinerilor cu dizabilități”. La întâlnire au participat reprezentanți de la Primăria Călărași, reprezentanți de la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă din Călărași,...
Centrul Media pentru Tineri lansează ediția a doua „Media Camp”, tabără pentru tinerii interesați de jurnalism. Echipa de formatori de la CMT au pregătit ateliere media interactive, instruiri în social media cu specialiști de la DW Akademie (Germania), seri tematice și...
Cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor, Centrul Național al Romilor din Moldova în parteneriat cu Amnesty International organizează un eveniment de teatru social în parcul Valea Morilor din Chișinău. 
Conserve, paste făinoase, cartofi prăjiți, sunt fruntașe în lista produselor alimentare consumate de către studenți. Din lipsă de timp sau pentru că au bani puțini, tinerii aleg să manânce produsele care le afectează sănătatea. Cum ar trebui să ne alimentăm corect aflăm de la...
De Dragobete - ziua îndrăgostiților la români, iubirea a plutit pe holul Facultăţii Jurnalism și Ştiinţe ale Comunicării din cadrul USM. Stundenții au sărbătorit ziua dragostei organizând evenimentul „De Dragobete, iubim studențește”. 
Facebook
OK.RU

SUS