Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
22 septembrie 2016
251
Vocea Tinerilor
Toamna inspiră la pictură pe elevii din Dubăsari

„Bannere decorative pentru activități extrașcolare” este un concurs de pictură organizat de o echipă de tineri la liceul „Mihai Eminescu” din s. Corjova, Dubăsari. Concursul provoacă pe toți elevii din clasele a IX - a XII a liceului, pasionați de designe, artă și culoare să participe pentru a aduce o nouă imagine scenei de festivități.

Ideia proiectului își propune să dezvolte simțul artistic al tinerilor, precum și să aducă un decor nou în cadrul festivităților organizate în liceu.

„De-a lungul anilor, scena unde se desfășoară toate evenimetele este amenajata cu litere decupate sau baloane care nu mai sunt atât de atractive. Sala este sumbră și adesea nu ne reușește să redăm o atmosferă de sărbatoare”, povestește Alina Spinovschi, inițiatoarea proiectului.

Scena de fetivități. Foto: Alina Spinovschi

În liceu s-a anunțat concursul de participare care cuprinde mai multe teme. Printre acestea se numără „E toamnă afară”, sărbătorile de iarnă, „Primăvara flori de mai” și o tematică care ar reprezenta liceul „Mihai Eminescu” prin diversitate.

„Aceste bannere vor aduce o imagine mai vie scenei și totodată vor trezi interesul tinerilor de a se implica în viața extrașcolară a liceului. Un spirit de concurență si o motivare vor trezi viziuni noi și poate descoperim noi talente”, susține Angela Ivanov, directoradjunct al liceului „Mihai Eminescu”.

Elevii care vor dori să participe la acest concurs, o pot face până la sfârșitul lunii octombrie curent. Cele mai reușite bannere vor fi imprimate și amplasate în sala de festivități.

Această activitate este realizată în cadrul unui proiect care are ca scop de a susține ideile tinerilor și de a le dezvolta abilități de organizare civică și experiență de voluntariat. Parteneri: Centrul Media pentru Tineri și European Endowment For Democracy. 

Vocea Tinerilor
Vocea Tinerilor
Comentarii
Ne-am obişnuit să marcăm în calendar, an de an, ziua de 31 mai - simbol al ultimului clinchet de clopoţel care răsună în toate instituţiile de învăţămînt  din ţară. Elevii clasei a XII-a sunt eroii principali ai acestui eveniment, pentru că anume lor le revine...
Animalele de companie sunt cele care îndepărtează singurătatea, reduc stresul, încurajează socializarea, ne oferă afecțiune si iubire necondiționată.  Cei care au un animal de companie știu cum arată programul lui de îngrijire. Ceilalți privesc cu drag și se...
Mâncare, cărți, rechizite, haine, produse de igienă - sunt doar câteva dintre lucrurile de care are nevoie un student. Costurile urcă la mii de lei, iar dacă mai punem și ieșirile cu prietenii, un salariu mediu pe economie ar fi tocmai potrivit pentru o viață de student fără grija...
Pentru ca elevii să aibă șanse mai mari de a obține performanțe la studii profesorii de la  liceul „Evrika” din Râbnița asigură gratuit, după ore, şedinţe de meditații la disciplinele: Matematică, Biologie, Fizică, Chimie, Română, Informatică. Tinerii din...
Un peisaj mioritic a fost ilustrat pe un perete din holul liceului cu predare în limba română „Mihai Eminescu” din satul Corjova, Dubăsari. Elevii pasionați de pictură și culori au lucrat două săptămâni în realizarea acestui graffiti.
În cadrul training-ului de educație mediatică desfășurat de Centrul Media, tinerii de la liceul „Evrika” din Râbnița au ajuns la concluzia că o platformă web a liceului le va oferi mult mai multe posibilități de afirmare, decât formatul tipărit în care este.
Facebook
OK.RU

SUS