Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
07 aprilie 2017
354
Tinerii din Moldova - activi pe internet, pasivi în viața reală

Tinerii nu se implică în politică, nu sunt activi în societate, nu au suficiente abilități de interpretare critică a faptelor și sunt interesați de rezolvarea problemelor economice - câteva dintre rezultatele studiului „Implicarea tinerilor pentru o schimbare socială pozitivă în Republica Moldova”. Studiul a fost făcut de experți din România și din Republica Moldova care au specificat în studiu că tinerii pot fi divizați în două categorii – „majoritatea tăcută” și „minoritatea activă”.

Cercetarea a analizat situația sectorului de tineret din Republica Moldova din perspectiva activismului tinerilor și potențialul acestora de a schimba evenimentele socio-politice din țară.

Potrivit studiului, în timp ce „minoritatea activă” participă la consultări, încearcă să se implice în procesele de luare a deciziilor, caută oportunități de dezvoltare personală și profesională, „majoritatea pasivă” nu participă la viața civică, sunt conservatori și intoleranți. Studiul mai menționează că grupul majoritar are venituri mai mici, educație mai scăzută, mai puține relații utile, situație materială mai slabă, nivel de informare mai redus.

Analizând datele statistice disponibile, dar și din interviurile desfășurate, experții constată o participare politică și civică scăzută a tinerilor, ei fiind mai puțin activi și interesați decât media populației. Același studiu menționează că tinerii se fac remarcați în mediul online.

Conform datelor Biroului Național de Statistică (BNS), tinerii (15-29 de ani) reprezintă aproximativ un sfert din populația stabilă a Republicii Moldova.

Rezultatele studiului au fost publicate de soros.md.

Acces către studiu „Implicarea tinerilor pentru o schimbare socială pozitivă în Republica Moldova”.

Comentarii
Asociația Obștească „Centrul Media pentru Tineri” solicită  ofertă pentru prestare de servicii IT din partea  companiilor sau a persoanelor fizice.  
Centrul Media pentru Tineri te invită să-ți petreci vacanța frumos și util. Îți place să publici fotografii din excursiile tale, dar nu știi dacă respecți vreo regulă? Îți place să filmezi, dar nu are cine-ți oferi câteva sfaturi? Poate ai vrea să știi cum se realizează...
Ladies School este prima școală din Republica Moldova doar pentru fete, care vine cu ediția „Orientează-te profesional”, menită să ajute participantele în alegerea viitoarei cariere. În cadrul Ladies School ediția „Orientează-te profesional” ,...
Faci fotografii și te întrebi dacă sunt bune? Îți place să filmezi, dar nu are cine-ți oferi câteva sfaturi? Poate te-ai gândit să-ți faci un vlog și ai nevoie de mai mult curaj? La Centrul Media pentru Tineri noi te ajutăm cu toate astea și chiar mai mult. Gratuit.
AO „Centrul Media pentru Tineri”,  solicită oferte de prețuri pentru organizarea taberei  de vară „Media Camp 2017”, destinată tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 22 de ani,  în perioada 27 iunie – 1 iulie 2017.
„Diversitatea – șansa mea de a fi unic” este subiectul general al concursului media la care se pot înscrie toți tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 25 de ani, cetățeni ai Republicii Moldova, care vorbesc orice limbă. Același participant se poate...
Facebook
OK.RU

SUS