Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
27 mai 2017
103
Tânăr Voluntar
Tânăra care își organizează și își decorează singură propria petrecere de nuntă

Alexandra Țepordei este o tânără moldoveancă stabilită în Anglia. Pentru că s-a săturat să vadă același decor la mai multe petreceri, Alexandra a decis să-și organizeze singură unul dintre cele mai importante evenimente – nunta. Nu are studii domeniu,  dar atunci când imaginația este bogată, orice devine posibil.

- Ce culoare va avea nunta ta?

- De mică iubeam culoarea albastră siniliu, exact ca cerul. De aceea împreună cu viitorul soț am ales-o anume pe aceasta, pentru că în opinia noastră ne reprezintă.

Cum ți-a venit ideea să-ți faci singură decorul?

- Ideea aceasta ne-a venit la amândoi, suntem niște persoane creative și nu ne este deloc greu. Când ducem lipsă de inspirație privim tutoriale pe internet. Chiar dacă amândoi suntem prinși la serviciu, universitate avem grijă ca fiecare element să fie la cea mai înaltă măsură.

Unde vrei să fie cununia? Într-o biserică sau afară?

- Cununia se va desfășura în biserică. Am ales o biserică veche din lemn, care transmite o atmosferă de liniste. Deja înscrierea va avea loc afară la un foișor din apropiere, unde va fi decorul nostru și o mică petrecere.

- Cum te susține viitorul tău soț în organizarea nunții și la crearea decorului?

-Eu cred ca sunt cea mai fericită fată, deoarece am un asemenea bărbat alături de mine, care mereu m-a susținut în toate începuturile, m-a încurajat chiar și atunci când am zis că nu voi reuși. În legătură cu decorul, eu sunt cu ideile, iar el cu realizarea deoarece unele elemente necesită mai multă forță fizică.

-Ce crezi că le lipsește petrecerilor de nuntă organizate de agenții?

-Consider că fiecare nuntă este deosebită în felul său, cineva preferă nunți mari, cineva mai modeste. Este important ca ei să se simtă bine.

- Cât timp necesită crearea decorului?

- Foarte mult timp necesită selectarea ideilor, iar procesul de execuție este o simplă plăcere cred că oamenii care se ocupă cu hand made mă vor înțelege perfect. Desigur, noi nu avem totul gata, până la marele eveniment mai este timp și cred că vom reuși.

-Economisești mulți bani făcând singură aceste minunății?

- Sunt genul de persoană care se gândește la ziua de mâine, astfel pentru mine partea materială are importanță. Desigur că economisim făcând toate aceste decorațiuni singuri. De obicei le cumpăram de la reduceri sau de la persoanele care au avut deja nuntă.

- Ce sfat le poți da la tinerii ce vor face nunta curând?

 - Sfatul meu este să nu cheltuie mulți bani pe decor, dar să-i investească undeva, pentru că o nuntă frumoasă depinde de atmosferă și mai puțin de decor.  

Autor: Valeria Burlacu, stagiară. 

Tânăr Voluntar
Tânăr Voluntar
Comentarii
Pe drumul din centrul satului Nișcani l-am întâlnit pe Ion Gheorghiță. Tânărul se întorcea de la poștă: „De data asta nu am luat bani, dar i-am dat pentru lumină”. Ion a urcat în mașină și ne-a condus către casa lui, acolo unde cresc patru familii de...
Asociația Obștească „Centrul Media pentru Tineri” anunță concursul pentru contractarea serviciilor unui expert(e) sau grup de experți pentru evaluarea organizației și facilitarea procesului de elaborare a Planului Strategic pentru următorii trei ani. Costurile vor fi acoperite din...
Centrul Media pentru Tiberi solicită oferte de la persoane fizice și juridice din Republica Moldova pentru prestarea serviciilor de mentenanță  web pentru pagina www.voceatinerilor.md . Persoana fizică/juridică selectată va presta servicii lunare  conform solicitărilor...
Pentru că e vacanță și ai timp să înveți cava nou, Centrul Media pentru Tineri te invită să descoperi arta fotografiei.  Îți place să publici imagini din excursiile tale, dar nu știi dacă respecți vreo regulă? Îți place să filmezi, dar nu are cine-ți oferi câteva...
Reprezentanții API (Asociația Presei Independente) au fost la Media Camp 2017 pentru a le vorbi tinerilor despre manipulare, fake news și propagandă în mass media. Au lansat campania „Stop Fals” în anul 2015 și de atunci urmăresc tot ce scrie presa din Republica Moldova,...
Cei 35 de participanți de la Media Camp 2017 vor afla cum este construită o știre, câte surse trebuie să aibă un material de presă, cum se răspândește un „fake news”, ce înseamnă o imagine puternică și care este rolul rețelelor de socializare.  
Facebook
OK.RU

SUS