Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
24 noiembrie 2016
238
TalkForum// „Vrem ca orașul Hâncești să devină cât mai accesibil pentru toți”, Nicolae Mironov

„Nu am utilizat scaunul rulant din copilărie. Eram foarte energic și la 13 ani am căzut dintr-un copac. După ce am stat la spital și am început să mă simt mai bine, o perioadă n-am mai mers la școală. Eram trist, retras, nu voiam să mă vadă nimeni. Cu ajutorul familiei am încercat să depășesc toate aceste bariere. Întâi mergeam în oraș câte puțin, până când mi-a intrat în sânge dorința de a ieși.

Am absolvit gimnaziul, apoi am decis să merg la colegiu, să am o profesie. Într-o zi am făcut cunoștință cu Iuliana Tabacari, o prietenă care lucrează la „Pasărea Albastră”. Acolo mi-a plăcut cum m-au privit copiii și am hotărât să fac voluntariat, să le acord atenție lor. 

Acum sunt un tânăr activ din Hâncești, fac parte dintr-un grup de autoreprezentanți și împreună încercăm să schimbăm societatea, să facem orașul Hâncești mai accesibil. Într-o zi mă plimbam prin oraș și am observat că o bordură se construiește greșit. I-am scris primarului pe o rețea de socializare, el mi-a răspuns scurt, dar porțiunea a fost reconstruită și a devenit accesibilă”, a spus Nicolae Mironov, la Talk Forum Autoreprezentare, ediția a doua. 

 

Talk Forum Autoreprezentare - eveniment organizat de AO Centrul Media pentru Tineri, cu susținerea IM Swedish Development Partner.

Comentarii
Tânăr pasionat de fotografie, Viorel Belinschii, este artistul care a învățat să „surprindă emoțiile” cu măiestrie. Învață regie, organizează ședințe foto, iar succesul l-a obținut prin muncă și prin plăcerea de a transmite ineditul focusat prin obiectiv.
Suntem interesați să angajăm o persoană care-și face studiile la universitate, dispusă să muncească inclusiv pe parcursul verii. Program part-time.
Concursul reprezintă o inițiativă a Asociației „Lumina cunoașterii” în parteneriat cu Asociația Generală a Învățătorilor din România, filiala R. Moldova (AGIRoMd). Participanţii la acest concurs sunt obligaţi să respecte termenii şi condiţiile prezentului regulament...
Spune că a muncit mult de când era mic. Azi are afaceri pe care le coordonează, un proiect de caritate și multe planuri prin care vrea să schimbe lucrurile din jurul lui. 
Un concurs de oratorie a fost organizat la liceul teoretic „Mihai Eminescu” din Dubăsari. După ce tinerii interesați de discursuri au fost instruiți de un trainer recomandat de Centrul Media pentru Tineri din Chișinău, aceștia au trecut de alte trei etape de formare, unde și-au...
Doina Losețchi este mama unei fetițe diagnosticate cu sindromul Rett, care își dorește să deschidă în Chișinău un centru de terapie cu animale. Ideea i-a venit după ce copilul ei, care nu permitea să fie îmbrățișat, l-a cuprins pe câinele Willy, patrupedul de la AO...
Facebook
OK.RU

SUS