Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
08 noiembrie 2016
382
Vocea Tinerilor
Personaje mioritice ilustrate pe un perete din holul liceului „Mihai Eminescu”

Un peisaj mioritic a fost ilustrat pe un perete din holul liceului cu predare în limba română „Mihai Eminescu” din satul Corjova, Dubăsari. Elevii pasionați de pictură și culori au lucrat două săptămâni în realizarea acestui graffiti.

Echipa de creație speră că cele 12 zile de lucru să reprezinte „un plus de culoare” atât pentru profesori cât și pentru elevii acestei instituții de învățământ, cu atât mai mult că lucrarea în sine colorează, îmbogățește, dă personalitate, individualizează locul.

„Dorim ca în liceul nostru limba română să domine nu doar prin poezii, dar și prin imagini și personaje românești, prin artă. Ceva frumos”, povestește Felicita, tânăra implicată în proiect.

Pentru a fi în ton cu spiritul școlar, tinerii au transpus simbolurile poveștilor românești precum ciobănașul pe imaș care cântă la un fluier, cocostârci și râul Nistru.

Nicolae este în clasa a x - a. Un tânăr entuziasmat, poate chiar pasionat de arta de a picta pe pereții goi. Spune că astăzi este nevoie și loc de frumos mai mult ca oricând.

„Imaginea în sine este strâns legată de plaiul nostru. Ne-am propus să-i molipsim și pe cei mai mici de patriotism, să le transmitem asta altfel”, afirmă Nicolae, inițiatorul proiectului.

 Acțiunea în sine constituie o campanie de împrospătare a imaginii liceului și de conștientizare a spiritului artistic și civic în rândul adolescenților. Mai multe despre proiect găsiți aici http://bit.ly/2fWwyve.

Vocea Tinerilor
Vocea Tinerilor
Comentarii
Ne-am obişnuit să marcăm în calendar, an de an, ziua de 31 mai - simbol al ultimului clinchet de clopoţel care răsună în toate instituţiile de învăţămînt  din ţară. Elevii clasei a XII-a sunt eroii principali ai acestui eveniment, pentru că anume lor le revine...
Animalele de companie sunt cele care îndepărtează singurătatea, reduc stresul, încurajează socializarea, ne oferă afecțiune si iubire necondiționată.  Cei care au un animal de companie știu cum arată programul lui de îngrijire. Ceilalți privesc cu drag și se...
Mâncare, cărți, rechizite, haine, produse de igienă - sunt doar câteva dintre lucrurile de care are nevoie un student. Costurile urcă la mii de lei, iar dacă mai punem și ieșirile cu prietenii, un salariu mediu pe economie ar fi tocmai potrivit pentru o viață de student fără grija...
Pentru ca elevii să aibă șanse mai mari de a obține performanțe la studii profesorii de la  liceul „Evrika” din Râbnița asigură gratuit, după ore, şedinţe de meditații la disciplinele: Matematică, Biologie, Fizică, Chimie, Română, Informatică. Tinerii din...
În cadrul training-ului de educație mediatică desfășurat de Centrul Media, tinerii de la liceul „Evrika” din Râbnița au ajuns la concluzia că o platformă web a liceului le va oferi mult mai multe posibilități de afirmare, decât formatul tipărit în care este.
Au îmbrățișat pe stradă oamenii din oraș și le-au oferit mesaje motivaționale. Prin această activitate, copii și tineri din Hâncești au promovat diversitatea și au marcat Săptămâna Națională a Voluntariatului 2016, „Hai în gaşca voluntarilor!”.
Facebook
OK.RU

SUS