Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
19 iulie 2016
380
Meseria mea este ca o pâine caldă

A început campania de admitere în școli profesionale și colegii. Toți cei care își doresc să învețe o meserie sau o specialitate utilă pe piața muncii sunt invitați să depună dosarul de participare până la 25 august. 

Una dintre cele mai solicitate meserii pe piața muncii este cea de brutar. Brutarii sunt acei oameni care au grijă ca locuitorii țării să fie zilnic aprovizionați cu produse de panificație la fel va fi și Iosif. Iosif este un tânăr care studiază meseria de brutar la Școala Profesională nr.5 și el spune că îi place mult și că și-ar dori o afacere în acest domeniu. 

 Cei care doresc să urmeze exemplul lui Iosif, pot să depună dosarele în concursul de admitere în colegii și centrele de excelență, care va avea loc în perioada 18 iulie-5 august. Rezultatele vor fi anunțate pe data de 8 august. Ulterior, între 9 și 12 august se va desfășura concursul repetat pentru locurile neacoperite, iar anunțarea rezultatelor va avea loc până la 15 august.

Despre școala și profesia pe care și-a aleso, Iosif spune mai multe în următorul filmuleț:

 

În cazul școlilor profesionale, tinerii pot depune dosarele începând de astăzi și până la 12 august, cu anunțarea rezultatelor până pe data de 15 august. Concursul repetat pentru locurile neacoperite va avea loc în perioada 16-25 august. Rezultatele vor fi anunțate până la 26 august.

Pentru anul de studii 2016-2017 sunt oferite 9.616 locuri în colegii/centre de excelență la 89 de specialități și 9.600 de locuri în școli profesionale la 80 de meserii. Studiile în școlile profesionale sunt gratuite, toți elevii primesc burse lunare și alimentație gratuită o dată pe zi. Elevii sunt asigurați cu loc de cazare în cămin. 

Sursa: suntpărinte.md

Comentarii
Centrul Media pentru Tineri te invită să-ți petreci vacanța frumos și util. Îți place să publici fotografii din excursiile tale, dar nu știi dacă respecți vreo regulă? Îți place să filmezi, dar nu are cine-ți oferi câteva sfaturi? Poate ai vrea să știi cum se realizează...
Ladies School este prima școală din Republica Moldova doar pentru fete, care vine cu ediția „Orientează-te profesional”, menită să ajute participantele în alegerea viitoarei cariere. În cadrul Ladies School ediția „Orientează-te profesional” ,...
Faci fotografii și te întrebi dacă sunt bune? Îți place să filmezi, dar nu are cine-ți oferi câteva sfaturi? Poate te-ai gândit să-ți faci un vlog și ai nevoie de mai mult curaj? La Centrul Media pentru Tineri noi te ajutăm cu toate astea și chiar mai mult. Gratuit.
Tinerii nu se implică în politică, nu sunt activi în societate, nu au suficiente abilități de interpretare critică a faptelor și sunt interesați de rezolvarea problemelor economice - câteva dintre rezultatele studiului „Implicarea tinerilor pentru o schimbare socială...
AO „Centrul Media pentru Tineri”,  solicită oferte de prețuri pentru organizarea taberei  de vară „Media Camp 2017”, destinată tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 22 de ani,  în perioada 27 iunie – 1 iulie 2017.
„Diversitatea – șansa mea de a fi unic” este subiectul general al concursului media la care se pot înscrie toți tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 25 de ani, cetățeni ai Republicii Moldova, care vorbesc orice limbă. Același participant se poate...
Facebook
OK.RU

SUS