Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
15 martie 2017
143
Vocea Tinerilor
„Mă simt legat de orice fotografie și de orice loc pe care îl vizitez ”, Viorel Belinschii

Tânăr pasionat de fotografie, Viorel Belinschii, este artistul care a învățat să „surprindă emoțiile” cu măiestrie. Învață regie, organizează ședințe foto, iar succesul l-a obținut prin muncă și prin plăcerea de a transmite ineditul focusat prin obiectiv.

- La ce vârstă ai descoperit pasiunea pentru fotografie?
- Aveam vârsta de 16 ani când am înțeles că fotografia este ceea ce îmi place. Înițial am început să fotografiez cu un telefon, însă calitatea imaginilor nu era cea pe care mi-o doream. Ulterior mi-am cumpărat un aparat de fotografiat cu un obiectiv simplu și am început să organizez ședințe foto gratuite pentru a exersa și a căpăta o experiență în domeniu. De asemenea, am participat la diferite traininguri unde am învățat lucruri utile.

- Ce înseamnă pentru tine fotografia?
- Fotografia înseamnă ceea ce văd eu, este o modalitatea prin care redau lucrurile așa cum sunt, cu emoții, cu tot specificul lor.

- Acum ai ajuns să fii un fotograf cunoscut. Ce te-a făcut să-ți construiești cariera în acest domeniu?
- Faptul că îmi place ceea ce fac și că nu am încetat să muncesc m-a ajutat să ajung la succes. Cred că este important să faci ceva din plăcere. La fel, am studiat la Institutul internațional de Management „IMI-NOVA”, unde m-am format și am căpătat cunoștințe care m-au ajutat ulterior și în arta fotografică.


- Care sunt lucrurile pe care le surprinde fotografia, însă ochii noștri le ratează?
- Emoțiile sunt acelea care cu ochiul liber putem să le ratăm, dar prin poze vedem în amănunte unele detalii și trăsături ale feței ce au fost surprinse cu aparatul foto.

- Când ai posibilitatea să prinzi cele mai multe emoții? 
- În cazul fotografiilor de nuntă este importantă legătura dintre cei doi parteneri și dragostea lor, emoțiile sincere pe care le transmit. Atunci este important ca fotograful să interacționeze cu aceștia, să devină prietenul lor, în pofida faptului că este pentru un moment. 

- Numește lucrurile care sunt importante în arta fotografică.

- Fantezia, modul de a vedea și a percepe lumea și tehnica pe care fotograful o utilizează.- Știu că faci și regie și ai filmat mai multe videoclipuri pentru artiști de la noi. Povestește-mi despre aceste colaborări.
- Văzând că în video pot să mă descoper mai mult, am început să văd și imaginea video mai aproape de suflet și am început să filmez videoclipuri. Am avut colaborări reușite cu mai mulți interpreți autohtoni, precum Ala Zasmenco, Carolina Gorun, Carolina Prepeliță, Maxim Zavidia, Samir Loghin. 

- Ai avut colaborări  și peste hotare?
- România, Italia, Franța, Ucraina sunt țările în care am făcut ședințe foto în stilul wedingg. Însă vreau să merg și în alte țări pentru că îmi place să călătoresc.

- Cum s-a schimbat viața ta după ce ai devenit un fotograf cunoscut?
- S-a schimbat viziunea oamenilor și atitudinea lor față de mine. Prietenii se supărau că nu le acord mai mult timp. M-am schimbat și eu, am început să văd lucrurile altfel. Pentru mine este important e să rămâi Om, indiferent de statut.


- Dacă ai avea posibilitatea să fotografiezi un singur loc în această lume, care ar fi acela?

- Mă simt legat de orice fotografie și de orice loc pe care le vizitez. Nu am un loc anume pe care aș vrea să-l fotografiez, deoarece fiecare loc sau lucru are ceva deosebit și frumos.

- Ce le-ai sugera fotografilor amatori?
- Să lucreze cât mai mult, să nu le fie frică să experimenteze și să-și găsească stilul său. Uneori este greu să te regăsești într-un stil, dar asta este esențial pentru un fotograf


Autor: Daniela Osipova

Vocea Tinerilor
Vocea Tinerilor
Comentarii
Alexandra Țepordei este o tânără moldoveancă stabilită în Anglia. Pentru că s-a săturat să vadă același decor la mai multe petreceri, Alexandra a decis să-și organizeze singură unul dintre cele mai importante evenimente – nunta. Nu are studii domeniu,  dar atunci...
Festivalul Internațional de Dans din Bodrum (Turcia) se va desfășura pentru a 18-a oară în perioada 23-28 mai. În cadrul acestei ediții, la festival vor participa 27 de voluntari din 12 țări, inclusiv 2 voluntari din Republica Moldova.
Lemnari, bijutieri și olari și-au expus lucrările la Festivalul Tânărului Meșteșugar care s-a desfășurat pe strada pietonală din capitală. Tinerii s-au lăudat cu lucrările pe care le-au realizat manual și au propus obiecte spre vânzare.
AO Centrul Media pentru Tineri și Eastern Europe Studies Centre (EESC) organizează „Școala pentru presa responsabilă – investigațiile în mass-media”, training pentru specialiștii din domeniu (actuali și viitori jurnaliști) care sunt interesați de specificul jurnalismului...
AO Centrul Media pentru Tineri și Eastern Europe Studies Centre (EESC) organizează „Școala pentru presa responsabilă – investigațiile în mass-media”, training pentru specialiștii din domeniu (actuali și viitori jurnaliști) care sunt interesați de specificul jurnalismului...
La 26 aprilie, în mai multe țări din lume este marcat „Denim day”. În această zi oamenii sunt încurajați să poarte blugi ca și formă vizibilă de susținere a victimelor violuluiui și manifestare împotriva stereotipurilor care promovează cultura violului.
Facebook
OK.RU

SUS