Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
15 martie 2017
124
Vocea Tinerilor
„Mă simt legat de orice fotografie și de orice loc pe care îl vizitez ”, Viorel Belinschii

Tânăr pasionat de fotografie, Viorel Belinschii, este artistul care a învățat să „surprindă emoțiile” cu măiestrie. Învață regie, organizează ședințe foto, iar succesul l-a obținut prin muncă și prin plăcerea de a transmite ineditul focusat prin obiectiv.

- La ce vârstă ai descoperit pasiunea pentru fotografie?
- Aveam vârsta de 16 ani când am înțeles că fotografia este ceea ce îmi place. Înițial am început să fotografiez cu un telefon, însă calitatea imaginilor nu era cea pe care mi-o doream. Ulterior mi-am cumpărat un aparat de fotografiat cu un obiectiv simplu și am început să organizez ședințe foto gratuite pentru a exersa și a căpăta o experiență în domeniu. De asemenea, am participat la diferite traininguri unde am învățat lucruri utile.

- Ce înseamnă pentru tine fotografia?
- Fotografia înseamnă ceea ce văd eu, este o modalitatea prin care redau lucrurile așa cum sunt, cu emoții, cu tot specificul lor.

- Acum ai ajuns să fii un fotograf cunoscut. Ce te-a făcut să-ți construiești cariera în acest domeniu?
- Faptul că îmi place ceea ce fac și că nu am încetat să muncesc m-a ajutat să ajung la succes. Cred că este important să faci ceva din plăcere. La fel, am studiat la Institutul internațional de Management „IMI-NOVA”, unde m-am format și am căpătat cunoștințe care m-au ajutat ulterior și în arta fotografică.


- Care sunt lucrurile pe care le surprinde fotografia, însă ochii noștri le ratează?
- Emoțiile sunt acelea care cu ochiul liber putem să le ratăm, dar prin poze vedem în amănunte unele detalii și trăsături ale feței ce au fost surprinse cu aparatul foto.

- Când ai posibilitatea să prinzi cele mai multe emoții? 
- În cazul fotografiilor de nuntă este importantă legătura dintre cei doi parteneri și dragostea lor, emoțiile sincere pe care le transmit. Atunci este important ca fotograful să interacționeze cu aceștia, să devină prietenul lor, în pofida faptului că este pentru un moment. 

- Numește lucrurile care sunt importante în arta fotografică.

- Fantezia, modul de a vedea și a percepe lumea și tehnica pe care fotograful o utilizează.- Știu că faci și regie și ai filmat mai multe videoclipuri pentru artiști de la noi. Povestește-mi despre aceste colaborări.
- Văzând că în video pot să mă descoper mai mult, am început să văd și imaginea video mai aproape de suflet și am început să filmez videoclipuri. Am avut colaborări reușite cu mai mulți interpreți autohtoni, precum Ala Zasmenco, Carolina Gorun, Carolina Prepeliță, Maxim Zavidia, Samir Loghin. 

- Ai avut colaborări  și peste hotare?
- România, Italia, Franța, Ucraina sunt țările în care am făcut ședințe foto în stilul wedingg. Însă vreau să merg și în alte țări pentru că îmi place să călătoresc.

- Cum s-a schimbat viața ta după ce ai devenit un fotograf cunoscut?
- S-a schimbat viziunea oamenilor și atitudinea lor față de mine. Prietenii se supărau că nu le acord mai mult timp. M-am schimbat și eu, am început să văd lucrurile altfel. Pentru mine este important e să rămâi Om, indiferent de statut.


- Dacă ai avea posibilitatea să fotografiezi un singur loc în această lume, care ar fi acela?

- Mă simt legat de orice fotografie și de orice loc pe care le vizitez. Nu am un loc anume pe care aș vrea să-l fotografiez, deoarece fiecare loc sau lucru are ceva deosebit și frumos.

- Ce le-ai sugera fotografilor amatori?
- Să lucreze cât mai mult, să nu le fie frică să experimenteze și să-și găsească stilul său. Uneori este greu să te regăsești într-un stil, dar asta este esențial pentru un fotograf


Autor: Daniela Osipova

Vocea Tinerilor
Vocea Tinerilor
Comentarii
La 26 aprilie, în mai multe țări din lume este marcat „Denim day”. În această zi oamenii sunt încurajați să poarte blugi ca și formă vizibilă de susținere a victimelor violuluiui și manifestare împotriva stereotipurilor care promovează cultura violului.
Vineri, 28 aprilie, de la ora 11:00 în Holul ULIM (Vlaicu Pîrcălab, 52) se va desfășura Acțiunea de caritate „Din inima ULIM”. Evenimentul este organizat pentru toți cei care doresc să participe la un act de caritate și să promoveze implicarea studenților în...
În perioada 23-29 mai, în portul Halicarnas aflat pe coasta Mării Egee va avea loc a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Dans din Bodrum (FIDB), cu zeci de dansatori, artiști, jurnaliști și voluntari din întreaga lume. Festivalul Internațional de Dans din Bodrum este...
Joi, 30 martie 2017, la ora 10.00 a fost lansată, printr-o conferință de presă, campania națională de promovare a angajării tinerilor cu nevoi speciale „Eu vreau și pot”. Campania are scopul de a informa angajatorii și implicit, familiile tinerilor cu nevoi speciale și societatea...
El este tânărul chitarist care a cucerit scena națională și a evoluat pe cea internațională. Se dedică totalmente muzicii atunci când evoluează. Pavel Pașcan este cel care a învățat să mânuiască bine chitara la doar 15 ani și povestește cu entuziasm despre experiența sa...
O colecție de peste 1800 de biografii ale oamenilor celebri născuți la noi sau care au rădăcini basarabene și s-au realizat pe plan internațional sunt incluse în „Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova”. Denis Roșca, autorul lucrării, consideră că oamenii din...
Facebook
OK.RU

SUS