Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
26 septembrie 2016
266
Tânăr Voluntar
În lumea celor mici - un proiect art graffiti

Și-au propus să creeze harta unei povești românești iar colegii mai mici să picteze personajele lor preferate . Este vorba de elevii liceului „Mihai Eminescu” din s. Corjova, Dubăsari care au gândit o activitate extrașcolară de art graffiti, intitulând-o  „În lumea celor mici”.

Fiind puse la îndemână pensule, vopsea și un perete imens, orice elev interesat și pasionat de desen va putea să picteze un personaj animat din poveștile românești.

„Scopul nostru este să oferem colegilor din clasele primare șansa de a se exprima prin desen  și să-i implicăm în același timp într-o activitate extrașcolară ”, zice Nicolae, autorul proiectului.

Protagoniștii proiectului, elevi ai claselor a IX - XII a, spun că ideea de art graffiti le-a venit în momentul când au realizat că petrect mai mult de șase ore la liceu iar atmosfera e sumbră și rece. 

Dintr-un perete gri și pustiu în interiorul liceului, tinerii vor încerca să facă ceva drăguț, cu elemente românești.

„Vreau ca liceul nostru să se transforme într-o poveste vie”, afirmă Alina, voluntară a proiectului.

Lucrarea este în curs de realizare și va fi gata la sfârșitul lunii noiembrie.

Partenerii proiectului sunt Centrul Media pentru Tineri și European Endowment For Democracy. 

 

Tânăr Voluntar
Tânăr Voluntar
Comentarii
Mâncare, cărți, rechizite, haine, produse de igienă - sunt doar câteva dintre lucrurile de care are nevoie un student. Costurile urcă la mii de lei, iar dacă mai punem și ieșirile cu prietenii, un salariu mediu pe economie ar fi tocmai potrivit pentru o viață de student fără grija...
Pentru ca elevii să aibă șanse mai mari de a obține performanțe la studii profesorii de la  liceul „Evrika” din Râbnița asigură gratuit, după ore, şedinţe de meditații la disciplinele: Matematică, Biologie, Fizică, Chimie, Română, Informatică. Tinerii din...
Un peisaj mioritic a fost ilustrat pe un perete din holul liceului cu predare în limba română „Mihai Eminescu” din satul Corjova, Dubăsari. Elevii pasionați de pictură și culori au lucrat două săptămâni în realizarea acestui graffiti.
În cadrul training-ului de educație mediatică desfășurat de Centrul Media, tinerii de la liceul „Evrika” din Râbnița au ajuns la concluzia că o platformă web a liceului le va oferi mult mai multe posibilități de afirmare, decât formatul tipărit în care este.
Au îmbrățișat pe stradă oamenii din oraș și le-au oferit mesaje motivaționale. Prin această activitate, copii și tineri din Hâncești au promovat diversitatea și au marcat Săptămâna Națională a Voluntariatului 2016, „Hai în gaşca voluntarilor!”.
În pauză la microfonul radio! Așa își vor petrece cele 15 minute din pauza mare elevii de la liceul „Lucian Blaga” din Tiraspol, difuzând emisiuni specifice la postul de radio pe care îl au de mai mulți ani în școală, dar pe care îl foloseu doar...
Facebook
OK.RU

SUS