Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
29 noiembrie 2016
237
Iată cine face parte din juriul concursului Premiul Media pentru Tineri 2016

Cel mai important element care face concursul să fie concurs este juriul. Oamenii care dau note, care analizează și verifică aplicanții, oamenii care decid cine sunt câștigătorii.

Premiul Media pentru Tineri este un concurs de video și fotografie, din acest motiv, membrii juriului au fost aleși oameni din domeniu, oameni care vor putea să aprecieze echidistant operele de artă ale participanților.

Pentru fiecare secțiune (foto și video) membrii juriului au fost aleși separat, iată cine sunt ei și ce mesaj au ei pentru participanți.

Secțiunea foto:

Veronica Boboc - directoare AO „Centrul Media pentru Tineri”

Concursurile au rolul să crească aripi și să inspire.

Igor Guzun - scriitor, directorul agenției „URMA ta”

Asemenea concursuri pot fi bune ocazii de a testa dacă asta îți place atât de mult încât vrei să-ți faci o profesie din asta mai departe, ori lași fotografia să rămână un hobby. Orice ai alege,vei câștiga. Și acest concurs de fotografie poate fi o explorare a propriilor abilități și viziuni, a propriului eu și a reacției celorlalți față de ceea ce faci.

 

 Alex Lebedev - jurnalist, fondator www.diez.md 

Eu cred că aceste concursuri mereu au fost un stimul pentru tineri, pentru unii de a face lucruri care credeau că nu le vor face, pentru alții pentru a se întrece cu alții, iar unii pentru a-și face lucrurile văzute. Și oricare ar fi așteptările de la concurs, faptul că persoanele se implică, dă speranța că această abilitate îi va ajuta să se implice în lucruri mai mari în viitor. 

Mila Corlăteanu - Deutsche Welle Akademie în Moldova

Cred ca astfel de concursuri îi permit tinerilor să folosească la maxim creativitatea și ii oferă posibilitatea să redea prin imagini și video-uri gândurile lor. 

Secțiunea video:

Igor Cobileanski - regizor și scenarist la Brio Film Production

 

 

Valentina Iusuphodjaev - producător la Brio Film Production

Provocare, șansă, socializare, poate chiar o testare a propriilor capacitați sau ambiții - e oferta „premium” al oricărui concurs, nu?

 

Eugeniu Popovici - redactor TV la Moldova 1

Este important pentru tineri să participe la concursuri, în așa fel verifică ce pot face, văd ce fac alții și își antrenează imaginația, indifferent dacă iau premiul ei sunt câștigători pentru că au făcut și nu au ales să nu facă.

 

Tanea Ețco - jurnalistă Radio Europa Liberă 

Cuvintele de laudă și aprecirea nu am auzit să aibă efecte adverse. Cu toate astea, s-ar părea că noi prea rar facem uz de ele. Dar e atât de simplu. Și sănătos ;) Cred că inclusiv din acest motiv sunt necesare cât mai multe astfel de concursuri. Să spunem și să le arătăm.

Comentarii
Tinerii nu se implică în politică, nu sunt activi în societate, nu au suficiente abilități de interpretare critică a faptelor și sunt interesați de rezolvarea problemelor economice - câteva dintre rezultatele studiului „Implicarea tinerilor pentru o schimbare socială...
„Diversitatea – șansa mea de a fi unic” este subiectul general al concursului media la care se pot înscrie toți tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 25 de ani, cetățeni ai Republicii Moldova, care vorbesc orice limbă. Același participant se poate...
IREX Europe lansează un concurs pentru studenții de la facultățile de jurnalism și jurnaliștii începători din întreaga republică, inclusiv regiunea Transnistreană, care doresc sa-și îmbunătățească performanțele în domeniul producerii reportajelor de investigație și a...
Emisiunea pentru tineri „Abraziv”, difuzată la postul public de televiziune Moldova 1 își recrutează membri. Dacă înveți la liceu sau la universitate, ești interesat/ă de jurnalism și de realizarea reportajelor tv, completează formularul și vino în...
Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” și întreprinderea socială „Floare de cireş” SRL, cu suportul financiar al IM Swedish Development Partner și al Primăriei orașului Viena, anunță continuarea Programului de instruire la locul de muncă şi angajare asistată a persoanelor...
Tinerii interesați de învățământul vocațional vor putea afla date despre școlile profesionale din țară și despre meseriile pe care le-ar putea urma. Aceasta datorită lansării unui site național  ce are scopul de a informa societatea și de a promova învățământul...
Facebook
OK.RU

SUS