Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
26 septembrie 2016
289
Tânăr Voluntar
Elevii din Tiraspol - provocați de un exercițiu de imaginație

Un liceu cu pereți din sticlă, bazin de înot, săli de clase dotate cu tehnică performantă și descoperirea celui care se ascunde sub masca lui Carla's Dreams sunt câteva dintre visele pe care elevii de la liceul cu predare în limba română „Lucian Blaga” din Tiraspol, le-au exprimat într-un exercițiu de imaginație numit „Debil frumos”.

Exercițiul a avut scopul de a trezi în tineri imaginația și abilitatea de a identifica necesitățile și dorințele lor, chiar dacă le văd sub o formă exagerată.

 

Cei 20 de tineri, participanți la training-ul în jurnalism civic, au învățat cum poți deveni un cetățean activ și cum poți să contribui la o schimbare în societate.

Tinerii au manifestat o deschidere și o curiozitate față de faptul că ar putea să realizeze la ei în liceu mini proiecte ce ar schimba unele lucruri sau ar putea fi îmbunătățite.

Aceștia și-au propus să reanimeze rețeaua radiofonică locală pe care o au în liceu mai bine de zece ani, dar pe care nu avea cine să o însuflețească.

„Ar fi plăcut să-i vedem pe tineri implicați în programul radiofonic. Și școala ar prinde viață, dar cel mai important vom avea un instrument modern de informare”, spune Lilia Chisin, profesoară la LT „Lucian Blaga”.

 

Rețeaua radiofonică locală din Tiraspol

Elevii liceului „Lucian Blaga” își doresc foarte mult să amenajeze și curtea liceului. Acest lucru ar fi un vis împlinit pentru ei.

„Vrem să avem în curtea școlii bănci și un gard din nuiele înfrumusețat cu ulcioare, prosoape tradiționale care ne-ar defini ca o instituție română, aici în Tiraspol”, zice Maria Vîntu, elevă în clasa a XI - a.

Această activitate este realizată în cadrul proiectului „Educație mediatică și jurnalism civic pentru tinerii din regiunea transnistreană”, implementat de Centrul Media pentru Tineri, cu susținerea a European Endowment for Democracy.

 

Tânăr Voluntar
Tânăr Voluntar
Comentarii
Ne-am obişnuit să marcăm în calendar, an de an, ziua de 31 mai - simbol al ultimului clinchet de clopoţel care răsună în toate instituţiile de învăţămînt  din ţară. Elevii clasei a XII-a sunt eroii principali ai acestui eveniment, pentru că anume lor le revine...
Animalele de companie sunt cele care îndepărtează singurătatea, reduc stresul, încurajează socializarea, ne oferă afecțiune si iubire necondiționată.  Cei care au un animal de companie știu cum arată programul lui de îngrijire. Ceilalți privesc cu drag și se...
Mâncare, cărți, rechizite, haine, produse de igienă - sunt doar câteva dintre lucrurile de care are nevoie un student. Costurile urcă la mii de lei, iar dacă mai punem și ieșirile cu prietenii, un salariu mediu pe economie ar fi tocmai potrivit pentru o viață de student fără grija...
Pentru ca elevii să aibă șanse mai mari de a obține performanțe la studii profesorii de la  liceul „Evrika” din Râbnița asigură gratuit, după ore, şedinţe de meditații la disciplinele: Matematică, Biologie, Fizică, Chimie, Română, Informatică. Tinerii din...
Un peisaj mioritic a fost ilustrat pe un perete din holul liceului cu predare în limba română „Mihai Eminescu” din satul Corjova, Dubăsari. Elevii pasionați de pictură și culori au lucrat două săptămâni în realizarea acestui graffiti.
În cadrul training-ului de educație mediatică desfășurat de Centrul Media, tinerii de la liceul „Evrika” din Râbnița au ajuns la concluzia că o platformă web a liceului le va oferi mult mai multe posibilități de afirmare, decât formatul tipărit în care este.
Facebook
OK.RU

SUS