Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
12 octombrie 2016
506
Vocea Tinerilor
Elevii de la liceul „Lucian Blaga” din Tiraspol „îmbrățișează” microfonul radio

În pauză la microfonul radio! Așa își vor petrece cele 15 minute din pauza mare elevii de la liceul „Lucian Blaga” din Tiraspol, difuzând emisiuni specifice la postul de radio pe care îl au de mai mulți ani în școală, dar pe care îl foloseu doar la festivități.

Au zeci de motive pentru a face parte dintr-o echipă radio. Asta i-a unit pe toți la un workshop „Pași către microfon”, desfășurat de Veronica Boboc, jurnalistă de la Centrul Media pentru Tineri.

Participanții, elevi în clasele a VI a XI, au identificat împreună motivele pentru care constituie o emisiune radio pe care o vor prezenta în fiecare săptămână.

„Ideea creării unui studio radio pentru voi, pentru tineri este minunată. N-o abandonați!Credeți cu fermitate în ea!”, le-a zis Veronica Boboc, jurnalistă CMT.

Tinerii pasionați de radio au conceput un model de agendă pentru o emisiune. Au descoperit că o emisiune radiofonică poate fi orice: noutăți, istorii, interviuri, discuții, dezbateri, dar cel mai important să nu fie una banală.

„Putem fi cei care pot schimba ceva. Zilele de școală vor fi mai fericite dacă ne vom implica în animarea radioului pe care îl avem în liceu”, povestește Natalia Caraman, elevă în clasa XI a.

Tinerii au primit un set de ghiduri „Șapte pași către microfon” scris de Centrul Media pentru Tineri pentru ai ajuta în procesul de elaborare a emisiunilor radio.

 

Tatiana, elevă la liceul „Lucian Blaga”, Tiraspol

Echipa formată din zece elevi pregătesc programul pentru prima emisiune ce va fi difuzată săptămâna viitore.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vocea Tinerilor
Vocea Tinerilor
Comentarii
Ne-am obişnuit să marcăm în calendar, an de an, ziua de 31 mai - simbol al ultimului clinchet de clopoţel care răsună în toate instituţiile de învăţămînt  din ţară. Elevii clasei a XII-a sunt eroii principali ai acestui eveniment, pentru că anume lor le revine...
Animalele de companie sunt cele care îndepărtează singurătatea, reduc stresul, încurajează socializarea, ne oferă afecțiune si iubire necondiționată.  Cei care au un animal de companie știu cum arată programul lui de îngrijire. Ceilalți privesc cu drag și se...
Mâncare, cărți, rechizite, haine, produse de igienă - sunt doar câteva dintre lucrurile de care are nevoie un student. Costurile urcă la mii de lei, iar dacă mai punem și ieșirile cu prietenii, un salariu mediu pe economie ar fi tocmai potrivit pentru o viață de student fără grija...
Pentru ca elevii să aibă șanse mai mari de a obține performanțe la studii profesorii de la  liceul „Evrika” din Râbnița asigură gratuit, după ore, şedinţe de meditații la disciplinele: Matematică, Biologie, Fizică, Chimie, Română, Informatică. Tinerii din...
Un peisaj mioritic a fost ilustrat pe un perete din holul liceului cu predare în limba română „Mihai Eminescu” din satul Corjova, Dubăsari. Elevii pasionați de pictură și culori au lucrat două săptămâni în realizarea acestui graffiti.
În cadrul training-ului de educație mediatică desfășurat de Centrul Media, tinerii de la liceul „Evrika” din Râbnița au ajuns la concluzia că o platformă web a liceului le va oferi mult mai multe posibilități de afirmare, decât formatul tipărit în care este.
Facebook
OK.RU

SUS