Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
01 martie 2017
88
Vocea Tinerilor
De Dragobete, iubește studențește

De Dragobete - ziua îndrăgostiților la români, iubirea a plutit pe holul Facultăţii Jurnalism și Ştiinţe ale Comunicării din cadrul USM. Stundenții au sărbătorit ziua dragostei organizând evenimentul „De Dragobete, iubim studențește”. 

În această zi, pe holurile facultății a fost improvizat oficiul stării civile. Astfel, mai multe cupluri de studenți s-au căsătorit pentru o zi și au primit un certificat de mariaj valabil pentru 24 de ore.

Holul facultății de jurnalism amenajat de Dragobete

Ion Railean, președintele Consiliului studenților, a menționat că organizarea evenimentului s-a făcut în ultimele două săptămâni: „Mai mult timp ne-a luat decorarea handmade facut[ chiar de membrii consiliului. Cheltuiele de organizare le-am suportat noi - certificate, baloane, ornamente. Scopul nostru a fost să promovăm cultura prin sărbătorirea Dragobetelor, oferind posibilitatea îndrăgostăților de ași oficializa iubirea. A devenit o tradiție, iar tinerii au fost interesați și s-au implicat. Unii dintre cei care au primit certificatul de căsătorie sunt cupluri ce urmează să aibă nunta adevarată în curând”.
Ana Guțanu, studentă la USM a accentuat că a avut o experiență frumoasă: „ Mi-a plăcut ideea de a mă căsători pentru o zi. Chiar daca nu a fost o căsătorie adevarată, am avut emoții atunci cand am spus „da”. Felicitări consiliului studenților pentru frumoasa organizare. În fiecare an, facultatea Jurnalism și Științe ale Comunicării, prin activitățile organizate, promovează dragostea în rândul studenților”.


Corin Mironov, student, a spus că-i place ideea de a se organiza această sărbatoare și la universitate, deoarece acolo se nasc cele mai frumoase și cele mai productive idei.În acest an, sărbătoarea de Dragobete organizată de Consiliul Studenţilor din Mass-Media a fost la cea de a patra ediţie. În cadrul instituției a fost instalată o cutie „Curierul dragostei” în care toți doritorii au scris mesaje de iubire. Organizatorii au spus că nu vor întrerupe tradiția de a realiza astfel de distracții de Dragobete și în următorii ani.

Autor: Daniela Osipova

Vocea Tinerilor
Vocea Tinerilor
Comentarii
Cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor, Centrul Național al Romilor din Moldova în parteneriat cu Amnesty International organizează un eveniment de teatru social în parcul Valea Morilor din Chișinău. 
Conserve, paste făinoase, cartofi prăjiți, sunt fruntașe în lista produselor alimentare consumate de către studenți. Din lipsă de timp sau pentru că au bani puțini, tinerii aleg să manânce produsele care le afectează sănătatea. Cum ar trebui să ne alimentăm corect aflăm de la...
Un Grup de Reflecție format din 49 de copii din 21 de regiuni ale țării au elaborat un raport în care reflectă viziunea copiilor despre modul în care sunt respectate prevederile Convenției privind Drepturile Copilului în Republica Moldova.
Pentru prima dată în Republica Moldova, Academia  Națională de Șah a organizat  o competiție la care au participat copii și adulți cu nevoi speciale. Prin acest eveniment, organizatorii și-au propus  să promoveze șahul și să ofere șanse egale de participare  pentru...
13 zile de filmări, 25 de minute de mediu-metraj, peste 50 de oameni implicați, un an de pregătiri și multe emoții – despre filmul „Umbra” mi-a vorbit  Liviu Rotaru, tânăr regizor, actor, elev, om activ.
Sâmbătă seară tinerii din toată țara au participant la Gala Premiilor Media pentru Tineri 2016. Eveniment de totalizare pentru concursul tinerilor pasionați de video și de fotografie. Premierea a avut loc la Meteora unde tinerii au putut să-și admire lucrările într-o expoziție de...
Facebook
OK.RU

SUS