Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
24 aprilie 2017
204
Tânăr Voluntar
Dansatori din toată lumea se întâlnesc în Turcia la Festivalul de Dans din Bodrum

În perioada 23-29 mai, în portul Halicarnas aflat pe coasta Mării Egee va avea loc a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Dans din Bodrum (FIDB), cu zeci de dansatori, artiști, jurnaliști și voluntari din întreaga lume. Festivalul Internațional de Dans din Bodrum este primul festival pregătit și organizat de 15 țări europene.

Datorită prezenței mai multor culturi ale lumii timp de 5 zile în Bodrum, UNESCO a adăugat Festivalul Internațional de Dans din Bodrum pe lista internațională de evenimente în 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 și 2017. FIDB s-a impus dincolo de frontierele naționale și este unic în această formă și calitate în regiunea Mării Egee.

La sfârșitul primăverii grupuri de dans locale sau naționale, asociații de dansuri populare vor oferi spectacole pe scena Castelului Bodrum și al Teatrului Antic. Festivalul va avea mii de vizitatori la spectacole de dans, seri interculturale și parade stradale.

IBDF 2017 va găzdui 30 de voluntari pe termen scurt în cadrul programului Erasmus + pe parcursul a 6 săptămâni, avînd ca scop organizarea și promovarea mobilității și dezvoltării tinerilor. Datorită acestui eveniment voluntarii vor desfășura activități pentru promovarea păcii și a dialogului intercultural.

Voluntarii vor împărtăși dansurile lor naționale, vor învăța stiluri de dans din întreaga lume, vor crea dialoguri prin dans, vor arata locuitorilor și turiștilor din Bodrum cât de importantă poate fi conexiunea interculturală prin dans. De asemenea, voluntarii vor avea ocazia să se dezvolte în calitate de dansatori profesioniști și să vadă ce implică un proces de organizare a unui eveniment cultural internațional.

Imagini și informații de la eveniment puteți găsi AICI.

Autor: Rodica Farama, voluntară pentru Republica Moldova. 

Tânăr Voluntar
Tânăr Voluntar
Comentarii
Alexandra Țepordei este o tânără moldoveancă stabilită în Anglia. Pentru că s-a săturat să vadă același decor la mai multe petreceri, Alexandra a decis să-și organizeze singură unul dintre cele mai importante evenimente – nunta. Nu are studii domeniu,  dar atunci...
Festivalul Internațional de Dans din Bodrum (Turcia) se va desfășura pentru a 18-a oară în perioada 23-28 mai. În cadrul acestei ediții, la festival vor participa 27 de voluntari din 12 țări, inclusiv 2 voluntari din Republica Moldova.
Lemnari, bijutieri și olari și-au expus lucrările la Festivalul Tânărului Meșteșugar care s-a desfășurat pe strada pietonală din capitală. Tinerii s-au lăudat cu lucrările pe care le-au realizat manual și au propus obiecte spre vânzare.
AO Centrul Media pentru Tineri și Eastern Europe Studies Centre (EESC) organizează „Școala pentru presa responsabilă – investigațiile în mass-media”, training pentru specialiștii din domeniu (actuali și viitori jurnaliști) care sunt interesați de specificul jurnalismului...
AO Centrul Media pentru Tineri și Eastern Europe Studies Centre (EESC) organizează „Școala pentru presa responsabilă – investigațiile în mass-media”, training pentru specialiștii din domeniu (actuali și viitori jurnaliști) care sunt interesați de specificul jurnalismului...
La 26 aprilie, în mai multe țări din lume este marcat „Denim day”. În această zi oamenii sunt încurajați să poarte blugi ca și formă vizibilă de susținere a victimelor violuluiui și manifestare împotriva stereotipurilor care promovează cultura violului.
Facebook
OK.RU

SUS