Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
24 ianuarie 2017
620
Tânăr Voluntar
Concurs pentru tinerii jurnaliști

IREX Europe lansează un concurs pentru studenții de la facultățile de jurnalism și jurnaliștii începători din întreaga republică, inclusiv regiunea Transnistreană, care doresc sa-și îmbunătățească performanțele în domeniul producerii reportajelor de investigație și a celor sociale pentru televiziune și media online. Cel puțin 10 participanți vor fi selectați pentru a produce reportaje de 5-10  minute, cu accent pe drepturile omului, combaterea corupției, dezvoltare economică și culturală, probleme sociale şi alte fenomene ce afectează populația R. Moldova.

 

În cadrul unui stagiu, tinerii jurnaliști vor avea posibilitatea să urmeze un training în domeniul jurnalismului, subiectul fiind ales în baza cererilor incluse în formular și să activeze pe parcursul a două luni (learning-by-doing) în cadrul unei instituții de presă relevante, cum ar fi:

- un ziar de investigație

- un post de radio

- un studio de producție

- un portal de știri online

Materialele video vor fi produse cu sprijinul Asociației Telejurnaliștilor Independenți (ATI - www.reporterdegarda.md), OWH Studio (http://www.owh.md/home.php), Radio Europa Libera (http://www.europalibera.org), Gagauz Media (http://gagauzmedia.md)  pe parcursul a doua luni, în perioada aprilie - mai 2017 și vor fi difuzate la posturile de televiziune și radio naționale și locale. Ulterior participanţii vor mai elabora 4 materiale (în formatul pe care şi-l vor alege de sine stătător (dar care va fi în concordanță cu obiectivele și politica internă a instituției în care își vor petrece stagiul), pentru a-şi întări cunoştinţele şi abilităţile reportericeşti. Materialele vor fi tipărite în Ziarul de Gardă și/sau publicate pe portalurile on-line ale partenerilor.

În baza materialului video produs, participanții, împreună cu echipa de producție, vor avea ocazia să organizeze discuții publice în regiuni, analizând și explicând subiectul respectiv împreună cu publicul larg. La finele stagiului, în cadrul unei ședințe comune, participanții vor avea posibilitate să-și împărtășească experiența și lecțiile învățate.

Toate cheltuielile legate de producerea reportajului TV şi a celor 4 materiale ulterioare precum și deplasările jurnaliștilor în țară vor fi acoperite de program. De asemenea, participanții vor primi un onorariu de pînă la 250 USD pentru reportajul video realizat, în funcție de gradul lor de implicare.

IREX Europe îi încurajează atât pe jurnaliștii vorbitori de română, cât și pe cei de limbă rusă să participe la acest concurs. Experiența de lucru cu imaginea video va constitui un avantaj.

Persoanele interesate sunt solicitate să trimită CV-ul și formularul de aplicare la adresa vpalamarciuc@irexeurope.eu, Viorica Palamarciuc, Manager de Proiect, pînă pe data de 06 februarie 2017.

Pentru detalii puteți să o contactați pe Daniela Galai, Coordonator de Proiect la 060464641 sau 022/22.55.95 sau pe Viorica Palamarciuc, la adresa menționată.

Doar candidații preselectați vor fi contactați.

IREX Europe est o oranizație non guvernamentala, non profit ce oferă programe 

inovative pentru îmbunătățirea calității educației, consolidarea presei independente, stimulează 

dezvoltarea unei societăți civile pluraliste  și contribuie la reducerea conflictelor. 

Tânăr Voluntar
Tânăr Voluntar
Comentarii
Asociația Obștească „Centrul Media pentru Tineri” solicită  ofertă pentru prestare de servicii IT din partea  companiilor sau a persoanelor fizice.  
Centrul Media pentru Tineri te invită să-ți petreci vacanța frumos și util. Îți place să publici fotografii din excursiile tale, dar nu știi dacă respecți vreo regulă? Îți place să filmezi, dar nu are cine-ți oferi câteva sfaturi? Poate ai vrea să știi cum se realizează...
Ladies School este prima școală din Republica Moldova doar pentru fete, care vine cu ediția „Orientează-te profesional”, menită să ajute participantele în alegerea viitoarei cariere. În cadrul Ladies School ediția „Orientează-te profesional” ,...
Faci fotografii și te întrebi dacă sunt bune? Îți place să filmezi, dar nu are cine-ți oferi câteva sfaturi? Poate te-ai gândit să-ți faci un vlog și ai nevoie de mai mult curaj? La Centrul Media pentru Tineri noi te ajutăm cu toate astea și chiar mai mult. Gratuit.
Tinerii nu se implică în politică, nu sunt activi în societate, nu au suficiente abilități de interpretare critică a faptelor și sunt interesați de rezolvarea problemelor economice - câteva dintre rezultatele studiului „Implicarea tinerilor pentru o schimbare socială...
AO „Centrul Media pentru Tineri”,  solicită oferte de prețuri pentru organizarea taberei  de vară „Media Camp 2017”, destinată tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 22 de ani,  în perioada 27 iunie – 1 iulie 2017.
Facebook
OK.RU

SUS