Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
19 iunie 2017
1166
„Când am auzit că mă primesc în echipa HN24.NET eram cel mai fericit om de pe pamânt”, Nicu Mironov

Este activ pe rețelele de socializare, face sport, studiază și încearcă să modifice infrastructura orașului în care trăiește. Nicu este student la Colegiul de Construcții din Hîncești, are un loc de muncă la organizația „Pasărea Albastră”, iar recent a intrat în echipa celor de la site-ul HN24.NET.

Îi place să facă lucruri pentru alți oameni, astfel că funcția de reporter la HN24.NET (portal local) a fost ca un vis:„Când am auzit că mă primesc în echipă eram cel mai fericit om de pe pamânt. M-am bucurat că voi putea face lucruri pentru Hîncesti, pentru oameni, pentru mine. Acum vreau să fiu reporter. Nu mă gândesc la nimic rău și nu am nicio frică. O să iau interviuri, o să fac fotografii din oraș, o să promovez. Altceva nu mă interesează”.

Nicu a început munca de jurnalist cu o perioadă de stagiere și urmează să fie remunerat după ce site-ul va avea resurse finaciare pentru toată echipa: 

„I-am urmărit de la început. Îmi plăcea ce se scria pe site și am întrebat un prieten dacă nu au nevoie de reporteri. Am discutat cu managerul site-ului și am fost acceptat în echipă, doar că trebuie să căutăm surse de finațare. În prima zi de muncă am stat la oficiu până la miezul nopții și am urmărit cum lucrează ceilalți. Asta e ceea de ce am nevoie”.

Nicu, animator și voluntar la „Pasarea Albastră”

Nicu trebuie să depună cele mai mari eforturi la deplasarea prin oraș. Un accident din copilărie l-a făcut să utilizeze un scaun rulant, astfel că dealurile din Hîncești sunt o provocare zilnică:

„Dacă sunt la muncă în centru (zona de deal), atunci ajung singur la vale, la oficiul HN24.NET. Ca să ajung acasă, în deal, trebuie să iau un taxi sau să mă ajute cineva. Un taxi costă 20-30 de lei. Acum e mai bine în Hîncești. S-au reconstruit trotuarele, dar mai sunt locuri neaccesibile. Împreună cu alți tineri am scris un proiect și dacă va fi aprobat, ne vom apuca iar de lucru (de a cere accesibilitate)”.

Nicu a început munca de stagiar cu dreptul, iar asta se vede pe pagina lui de Facebook unde a început să-și promoveze materialele și să primească comentarii de la prieteni:

„În primele zile, împreună cu alți colegi, am făcut un video prin care am invitat oamenii din Hîncești la film în aer liber. Acum merg pe drum, mă întâlnesc cu tineri care mă întreabă despre proiecte, îmi zic - Bravo, Nicule! Succes”.

Nicu, participant la Talk Forum 2016

Pe Nicu Mironov l-am cunoscut acum un an în cadrul unui atelier video, apoi tânărul a susținut un discurs motivațional la Talk Forum 2016. Nicu Mironov s-a implicat activ în promovarea accesibilității din Hîncești și a fost unul dintre tinerii care a urmărit construcția unor trotuare conform standartelor.

Comentarii
Pe drumul din centrul satului Nișcani l-am întâlnit pe Ion Gheorghiță. Tânărul se întorcea de la poștă: „De data asta nu am luat bani, dar i-am dat pentru lumină”. Ion a urcat în mașină și ne-a condus către casa lui, acolo unde cresc patru familii de...
Asociația Obștească „Centrul Media pentru Tineri” anunță concursul pentru contractarea serviciilor unui expert(e) sau grup de experți pentru evaluarea organizației și facilitarea procesului de elaborare a Planului Strategic pentru următorii trei ani. Costurile vor fi acoperite din...
Centrul Media pentru Tiberi solicită oferte de la persoane fizice și juridice din Republica Moldova pentru prestarea serviciilor de mentenanță  web pentru pagina www.voceatinerilor.md . Persoana fizică/juridică selectată va presta servicii lunare  conform solicitărilor...
Pentru că e vacanță și ai timp să înveți cava nou, Centrul Media pentru Tineri te invită să descoperi arta fotografiei.  Îți place să publici imagini din excursiile tale, dar nu știi dacă respecți vreo regulă? Îți place să filmezi, dar nu are cine-ți oferi câteva...
Reprezentanții API (Asociația Presei Independente) au fost la Media Camp 2017 pentru a le vorbi tinerilor despre manipulare, fake news și propagandă în mass media. Au lansat campania „Stop Fals” în anul 2015 și de atunci urmăresc tot ce scrie presa din Republica Moldova,...
Cei 35 de participanți de la Media Camp 2017 vor afla cum este construită o știre, câte surse trebuie să aibă un material de presă, cum se răspândește un „fake news”, ce înseamnă o imagine puternică și care este rolul rețelelor de socializare.  
Facebook
OK.RU

SUS