Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
17 ianuarie 2017
244
Tânăr Voluntar
Au abilități de comunicare și transmit mesaje colegilor din Dubăsari

Un concurs de oratorie a fost organizat la liceul teoretic „Mihai Eminescu” din Dubăsari. După ce tinerii interesați de discursuri au fost instruiți de un trainer recomandat de Centrul Media pentru Tineri din Chișinău, aceștia au trecut de alte trei etape de formare, unde și-au demonstrat aptitudinile de comunicare în public.

La concursul au participat 7 vorbitori. Prima temă abordată a fost „Adolescența și autocunoașterea”. Printre subiectele desfășurate de elevi au fost „Căutarea de sine”, „Prima dragoste”, „Conflictele dintre generații”. Creativitatea unora s-a regăsit în recitaluri de poezii corespunzătoare temei, alți au utilizat prezentări power point.

Juriul, format din profesori de limba și literatura română, a fost impresionat de mesajele tinerilor:„Concursul m-a ajutat să-mi descopăr discipolii și potențialul lor”, a spus Angela Ivanov, profesoară.

Pentru cea de a doua etapa, în baza punctajului acumulat anterior au fost nominalizate cinci personae, subiectul fiind „Degradarea omului cauzată de gustul banului”. Vorbitorii au venit cu opinii diferite, cee ce a asigurat interactivitate în timpul evenimentului. Maxim Barcari a sugerat că „banii sunt catalizatorii progresului, datorita lor crește concurența pe piața internațională și crește și productivitatea”.

Adriana Nicolaev și-a contrazis colegul, aceasta menționând că „banul este o formalitate, dar fericirea adevarată se regăsește în familie, alături de copii, promovând valorile umane”. Iana Pisaniuc, a spus că „banul doar ajuta omul să trăiască decent, să se dezvolte, fiind o necesitate cotidiană”.

Opiniile participanților s-au ramificat în diverse direcții și a fost interesant de a explora unghiul lor de vedere. Participanții mentionati mai sus, sunt cei care au trecut în finală, în etapa a treia ce a avut tema general: „Persoana care m-a impresionat și a influențat dezvoltarea mea personală”. Concurenții au vorbit despre membrii din familie, despre oameni din showbiz sau personae publice.

Juriul a avut o misiune dificila pentru că toți participanții s-au prezentat la un nivel foarte înalt. Jurizarea a fost realizată în functie de felul în care a fost exprimată inteligența emțională, poziția în timpul discursului, elementele de creativitate utilizate.

În urma concursului, pe locul întâi s-a plasat Iana Pisaniuc, pe locul doi - Maxim Barcari și pe locul trei - Adriana Nicolaev. Câștigătorii au fost premiați cu bilete la spectacolul „Chirita in provincie” și cu un set de cărți oferit de Centrul Media pentru Tineri. 

Concursul de oratorie va devein o tradiție în liceul „Mihai Eminescu” din satul Corjova, Dubăsari.

Autor: Diana Garea, Dubăsari. 

Tânăr Voluntar
Tânăr Voluntar
Comentarii
La 26 aprilie, în mai multe țări din lume este marcat „Denim day”. În această zi oamenii sunt încurajați să poarte blugi ca și formă vizibilă de susținere a victimelor violuluiui și manifestare împotriva stereotipurilor care promovează cultura violului.
Vineri, 28 aprilie, de la ora 11:00 în Holul ULIM (Vlaicu Pîrcălab, 52) se va desfășura Acțiunea de caritate „Din inima ULIM”. Evenimentul este organizat pentru toți cei care doresc să participe la un act de caritate și să promoveze implicarea studenților în...
În perioada 23-29 mai, în portul Halicarnas aflat pe coasta Mării Egee va avea loc a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Dans din Bodrum (FIDB), cu zeci de dansatori, artiști, jurnaliști și voluntari din întreaga lume. Festivalul Internațional de Dans din Bodrum este...
Joi, 30 martie 2017, la ora 10.00 a fost lansată, printr-o conferință de presă, campania națională de promovare a angajării tinerilor cu nevoi speciale „Eu vreau și pot”. Campania are scopul de a informa angajatorii și implicit, familiile tinerilor cu nevoi speciale și societatea...
El este tânărul chitarist care a cucerit scena națională și a evoluat pe cea internațională. Se dedică totalmente muzicii atunci când evoluează. Pavel Pașcan este cel care a învățat să mânuiască bine chitara la doar 15 ani și povestește cu entuziasm despre experiența sa...
O colecție de peste 1800 de biografii ale oamenilor celebri născuți la noi sau care au rădăcini basarabene și s-au realizat pe plan internațional sunt incluse în „Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova”. Denis Roșca, autorul lucrării, consideră că oamenii din...
Facebook
OK.RU

SUS