Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
26 iulie 2016
309
„Am patru roți și îmi doresc să fie mereu active”, Iuliana TABACARI din Hâncești

În zilele de 21 și 22 iulie, tinerii autoreprezentanți din Hâncești au fost implicați în cadrul unui training de comunicare și promovare în spațiul public, desfășurat de echipa Centrului Media pentru Tineri.

Șapte tineri cu nevoi speciale – autoreprezentanți, în urma unui atelier de comunicare și aplicații  în  social media dezvoltat de Centrul Media pentu Tineri, au învățat  cum să-și facă auzită Vocea  în  localitatea lor astfel ca publicul larg și  factorii de decizie să  atragă atenția asupra drepturilor  tinerilor cu nevoi speciale.

Cu ajutorul trainerilor CMT, participanții au identificat care sunt  cele  mai  mari provocări cu care se confruntă ei  în orașul lor și  au identificat instrumente pentru a sensibiliza autoritățile.

Lipsa locurilor de muncă sau refuzul de fi angajați; lipsa rampelor la farmaciile din oraș și inaccesibilitatea celor existente sunt câteva dintre problemele pe care le-au discutat  tinerii, participanți  la Atelierul în comunicare.

În cadrul Atelierului , tinerii au invățat   tehnici de a se promova  și  a  crea mesaje  folosind diverse aplicații  online. În urma celor două zile de istruire tinerii  au realizat cu telefonul mobil propriile filmulețe video,  fotografii prin care arată lipsa inaccesibilității  în localitatea lor.  

Toate prdusele media au  fost și urmează să fie promovate pe o  pagina de facebook care a fost creată în cadrul Atelierului, fiind  identificată ca o necestate de  a se promova ca un grup de tineri  din orașul Hîncești, care pleadează pentru  incluziune  și  resprectarea drepturilor persoanelor cu dizabiltați.

Accesați pagina și susține-i cu un Like.

https://www.facebook.com/Tineri-autoreprezentanti-Hincesti-277423195957293/?fref=ts

Această activitate a  fost realizată în  cadrul proiectului „Abilitare prin Comunicare”, susținut de Reprezentanța SOIR în Moldova.

Mulțumim Asociației Motivație din Moldova  pentru  susținere.

Comentarii
Pentru unii tineri, școlile profesională reprezintă o opțiune – „în cazul în care nu voi fi admis acolo unde vreau”. Alți tineri aleg cu entuziasm educația vocațională și își construiesc o carieră în domenii precum marochinăria, croitoria, panificația,...
Tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 20 de ani sunt invitați să se înscrie la MediaLab -  laborator de instruiri media pentru tineri. Timp de o lună, participanții vor învăța să filmeze și să-și monteze un film de un minut, vor afla regulile de bază ale...
Facebook
OK.RU

SUS