Centrul Media pentru Tineri  
Facem auzită Vocea Copiilor și a Tinerilor!
Centrul Media pentru Tineri
21 noiembrie 2016
458
6 tineri și-au spus poveștile de viață și au motivat publicul

Șase tineri autoreprezentanți, din diferite regiuni ale Republicii Moldova, au povestit despre ei și despre succesele sau necesitățile lor în cadrul Talk Forum Autoreprezentare 2016. Implicați activ în viața socială a comunității din care fac parte, tinerii au vorbit despre experiența lor în grupurile de autoreprezentanți, despre modalitatea prin care au fost incluși la școală, despre oportunitatea de a-și găsi un loc de muncă sau despre atitudinea oamenilor față de ei. 

 

Spectatorii evenimentului au fost tineri și adulți, liber-profesioniști sau reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale din Moldova.

„Într-o zi am simțit că vreau să ies în oraș și să mă plimb singur. Voiam să fiu liber. La ieșire erau trepte, trei, mai mici. Credeam că o să cad, dar mi-am făcut curaj și am trecut. Au urmat trei mai mari, apoi încă trei. Am trecut peste toate și am înțeles că dacă îmi doresc ceva, pot să obțin”, a spus Nicolae Mironov, tânăr care s-a născut la Hâncești.

Olga Ursachi s-a născut la Peresecina. Ea a spus că mereu a avut parte de susținerea oamenilor din jur: „Viața mea s-a schimbat de când am fost angajată la Fabris, de la ASCHF din Peresecina. Mă simt bine alături de colegi, am un salariu. Visez să-mi creez o familie, mai târziu”, a spus Olga.

Victor Izbaș s-a născut în capitală. Oportunitățile de dezvoltare și implicare au fost mai numeroase, dar pentru toate a fost nevoie de curaj: „Țin minte când mi-au adus prima dată un scaun rulant. A fost un moment îngrozitor. Am realizat că el îmi va înlocui picioarele. Mai târziu, am înțeles că nimic nu e așa rău cum părea inițial. Cele mai mari probleme ale oamenilor cu nevoi speciale sunt stereotipurile pe care le întreține societatea: se zice că noi avem un fel de forță magică, alții cred că avem o aură specială, cineva consideră că noi doar cerșim și mințim, iar alții susțin că toți oamenii cu nevoi speciale miros urât”, a spus Victor publicului.

Invitații evenimentului au fost tinerii artiști: Rodica Olișevschi, Cristian Condrea, dansatorii Black and White. Talk Forum Autoreprezentare, ediția a doua, a fost organizat de AO Centrul Media pentru Tineri. Evenimentul a fost susținut de IM Development Partner (SOIR). 

IM Swedish Development Partner și donatorii săi inițiali nu împărtășesc în mod obligatoriu opiniile exprimate în publicaţia dată și doar autorul este responsabil pentru conținut. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii
Centrul Media pentru Tineri lansează ediția a doua „Media Camp”, tabără pentru tinerii interesați de jurnalism. Echipa de formatori de la CMT au pregătit ateliere media interactive, instruiri în social media cu specialiști de la DW Akademie (Germania), seri tematice și...
Cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor, Centrul Național al Romilor din Moldova în parteneriat cu Amnesty International organizează un eveniment de teatru social în parcul Valea Morilor din Chișinău. 
Conserve, paste făinoase, cartofi prăjiți, sunt fruntașe în lista produselor alimentare consumate de către studenți. Din lipsă de timp sau pentru că au bani puțini, tinerii aleg să manânce produsele care le afectează sănătatea. Cum ar trebui să ne alimentăm corect aflăm de la...
De Dragobete - ziua îndrăgostiților la români, iubirea a plutit pe holul Facultăţii Jurnalism și Ştiinţe ale Comunicării din cadrul USM. Stundenții au sărbătorit ziua dragostei organizând evenimentul „De Dragobete, iubim studențește”. 
Un Grup de Reflecție format din 49 de copii din 21 de regiuni ale țării au elaborat un raport în care reflectă viziunea copiilor despre modul în care sunt respectate prevederile Convenției privind Drepturile Copilului în Republica Moldova.
Pentru prima dată în Republica Moldova, Academia  Națională de Șah a organizat  o competiție la care au participat copii și adulți cu nevoi speciale. Prin acest eveniment, organizatorii și-au propus  să promoveze șahul și să ofere șanse egale de participare  pentru...
Facebook
OK.RU

SUS